הרב אהד טהרלב
הרב אהד טהרלבצילום: חזקי ברוך, ערוץ 7

מאות השתתפו היום (רביעי) התקיים בכנס החינוך 'אגדלך' למנהיגות בחינוך, של האקדמית שאנן בחיפה בשיתוף חמ"ד- מחוז צפון.

ראש ומייסד מדרשת או"ת לינדנבאום מבית אור תורה סטון הרב אהד טהרלב, שמשלבת לימודי תורה ושירות משמעותי בצה"ל, המשמש גם כקצין נפגעים במילואים, ציין במהלך האירוע: "אני מאמין במנהיגות יוזמת ובונה, כזו שמעצבת את המציאות ולא נגררת אחריה, כשהמוטיב החשוב ביותר הוא סבלנות ואורך רוח.

כך לדוגמה, לאחר שנים של הכנה והתנהלות מכובדת מול הצבא, הקמנו בשבוע שעבר מסלול קרבי רובאי 07 באיסוף קרבי לבנות דתיות, כשהתהליך מלווה במנהיגה רוחנית לכל אורך שנות השירות. גם כשאני ניגש כקצין נפגעים למשפחה שכולה, אני מביא עמי את הגישה של בנייה. כשאני עומד מול הורים שנחרב עולמם, אני שם כדי להראות שאפשר להיבנות מחדש בתוך השבר. החיים כמשפחה שכולה משתנים באותו הרגע מן המקצה, הכאב תמיד איתך, אבל לומדים לחיות איתו. זה נכון גם לגבי זוגיות, אמון במערכות ובכל תחום בחיים – במקום לפרק, צריך לתקן".

הרב טהרלב, שנמנה עם הרבנים המובילים בזרם הליברלי בציונות הדתית, התייחס גם בדבריו למתיחות הגואה בין שרי הממשלה לגופי אכיפת החוק. "המתיחות סביב סוגיית הפרדת רשויות קיימת לאורך השנים, והתקיימה במהלך כהונתם של שרי משפטים שונים, דוגמת איילת שקד, רובי ריבלין, פרופ' דניאל פרידמן ויעקב נאמן, יריב לוין ועוד רבים, אבל יש גבולות שיח שבשום אופן אסור לחצות, כי ראינו לצערנו להיכן זה הוביל אותנו לפני ה-7 באוקטובר.

ככל שידוע לי, אין לנו מערכת משפט, צבא או שב"כ אחר, וחשוב שנשאל את עצמנו מה אנחנו רוצים לשדר לדור העתיד? שברגעי מחלוקת מותר לשבור את הכלים ולפרק הכל? ברגע ששברת אתה לא יכול לבנות מחדש, לכן חשוב לתקן ולבנות מחדש אבל אל תשבור, אלא תתקן כדי לבנות דבר טוב יותר. בסופו של דבר, אותם קצינים שאמונים על גופים אלו הם חלון הראווה של מוסדות הכוללים רבבות שופטים, שוטרים, אנשי שב"כ וחיילים שמוסרים את נשמתם למען המדינה. אסור לשפוך את התינוק עם המים ולגרום לדמוניזציה כללית נגד כלל המשרתים בגופים הללו, כי במאבק הזה מי שישלם את המחיר זו החברה הישראלית כולה. מותר לדרוש שינויים פרסונליים בצמרת או לבקר התנהלות שמצטיירת כמוטה, אבל בשום אופן אסור להגיע למצב של שבירת כלים או להשתלחויות משולחות רסן כנגד מערכות אכיפת החוק", הוסיף הרב טהרלב.

נשיא המכללה פרופ' אבי לוי, ציין: "אני שמח לארח את הכנס החשוב הזה במכללה, שעוסק בדמות המנהיג בימנו. להיות מנהיג זה להיות 'מורנטור' – לראות את האדם שבתלמיד, להכיל אותו, להביט אליו בגובה העיניים, להדריך ולהיות שם בשבילו. לכן במכללת שאנן הפסקנו להכשיר מורים ואנו גאים לשמש כמכללה להכשרת מורנטורים – מנטור לא עוסק בהנחלת ידע, אלא גורם לתלמיד למצוא את האש הפנימית שבו".

לדבריו "לאחר שנים שחשבנו שהדור הזה מוזנח וכזה שלא נגענו בו מספיק - השנה האחרונה הוכיחה לכולנו שמדובר בדור נפלא, אהוב שעלינו לחבק. אנחנו רוצים להטביע חותם כאנשי חינוך דווקא במציאות שבה הבינה המלאכותית נוסקת. עלינו להטביע חותם בבינה אנושית. לחזור ליסודות השורשיים ביותר של חינוך והובלה. חינוך שרואה את התלמיד בגובה העיניים, מצליח לגעת בו ברגש ומכיל אותו. אנחנו, המורים ואנשי ההכשרה להוראה, מוכרחים ליצור קשר אישי ומעמיק עם התלמידים. מכללת שאנן חרטה על דגלה לא להכשיר יותר מורים, אלא להכשיר 'מורנטורים'. אנשי חינוך שמזהים את העוצמות של התלמיד. אנחנו הופכים את זה לשיטה ומייצרים מנגנון. לא מקרים יוצאי דופן 'על הדרך' לא כ"בדרך אגב" אלא דיסציפלינה שלמה שעוסקת ביצירת ארגז כלים פדגוגי שיכשיר את המורות והמורים שלנו ליצור את הדרייב אצל התלמיד ולהצמיח אותו".

בכנס בארגונו של מנהל מחמ"ד צפון חיים גבאי השתתפו אישי ציבור, אנשי חינוך בכירים, מנהלים ומפקחים במחוז צפון במשרד החינוך, אנשי סגל הוראה וסטודנטים במכללה.

בין המשתתפים: השופטת אפרת הלר, סגנית נשיא בתי משפט השלום במחוז צפון, תא"ל (במיל׳) עופר וינטר, לשעבר מפקד עוצבת האש והמזכיר הצבאי של שר הביטחון, ניצב אליהו מאיר, מפקד מחוז צפון במשטרת ישראל, אמיר מיכאל מפקד מחוז צפון לשעבר ומני ונינו אביו של עמיחי ונינו ז"ל שנפל במלחמת חרבות ברזל.