גלי בהרב מיארה
גלי בהרב מיארהצילום: Yonatan Sindel/Flash90

היועצת המשפטית לממשלה פרסמה הודעה לפיה "ועדת חקירה ממלכתית היא הכלי החוקי המתאים לחקירת אירועי השבעה באוקטובר ומלחמת חרבות ברזל".

"בחלוף כשנה וחודשיים מאז פרוץ המלחמה חובה על הממשלה לדון בנושא ולקבל החלטות", דברי גלי בהרב מיארה.

לטענתה, "מנגנון זה – על מאפייניו שנקבעו בחקיקה ובראש ובראשונה עצמאותו המקצועית המלאה – הוא ההולם את תכליתה של החקירה, את מאפייניה חסרי התקדים, את הנסיבות החריגות והקיצוניות שעליה לחקור, כמו גם את חשיבותה הציבורית ואת חיוניותה. עם זאת, הואיל והממשלה טרם דנה בנושא, ממילא טרם בשלה העת לדון בגוף הדברים במסגרת הביקורת השיפוטית".

מטעמה של היועצת נמסר כי "בשים לב לחלוף הזמן ולצבר הנסיבות החריגות והייחודיות – כמו גם להיעדר המחלוקת בדבר עצם הצורך בחקירה מערכתית של אירועי 7 באוקטובר – קיים קושי באי-הבאת הנושא לדיון במליאת הממשלה, ודחייתו למועד לא ידוע ובלתי מוגדר. אשר על כן, במישור התהליכי, סבורה היועצת המשפטית לממשלה כי קמה חובה על הממשלה – שהיא הגורם המוסמך על פי חוק להכריע בסוגיה – לקיים דיון בנושא במועד קרוב ולקבל החלטה סדורה, תוך התייחסות לכלל השיקולים הצריכים לעניין".