בקושי הספקת להתאושש מהפעם הקודמת? איך אשתך תגיב? כל נטל המשפחה והבית יהיה שוב עליה? זה מטורף!
המלחמה הזאת ממש מקשה על זוגיות נורמלית. שחווים זוגות רבים. המתח והדאגה של האישה שבעלה לא יכול להיות בקשר רציף . החשש לשלומו. והנטל של ניהול המשפחה והבית על האישה.
והאיש מצידו מוסר את הנפש למען העם והארץ. דרוך ומוכן לכל פקודה. ובנוסף דואג לאישה ולילדים .
חשוב שנזכור: המלחמה הזאת נכפתה עלינו וזוהי מלחמה על הבית. על החיים שלנו פה. מי ששותף לה, הוא שליח מצווה, וכל העם גאים בו.
איך נחזק את הקשר הזוגי בתקופה מאתגרת זו?
הקשר הזוגי בזמן מלחמה מבוסס על גרעין האהבה שיש בין בני הזוג, שיחות קצרות, שדר של אמון הדדי וחשיבה חיובית. נתמוך זה בזו במילים טובות, בהבנה, ובהערכה הדדית.
יש הפסקת אש בחלק מהגזרות, והבעל סוף סוף חוזר הביתה!
אישה יקרה! בעלך מגיע לאחר ימים מתישים, של לחימה או פעילות צבאית אחרת, יתכן והוא ראה מראות קשים, ברגעים אלו הוא ישמח לקבל ממך חום ואהבה, לאפשר לו מנוחה וזמן הסתגלות לשגרה ולסביבה הביתית. , חכי מעט מהציפייה ממנו שיעשה מטלות בבית, למרות שאת כבר זקוקה למישהו שייתן יד במטלות הרבות.
חשוב לשבת ולשוחח על מה שהוא עבר, תני לו לפרוק את כל הרגשות שהצטברו אצלו בימים מאתגרים אלו. ותהיי שם בשבילו, בהקשבה, בהבנה, ובתמיכה רגשית.
בעל יקר! אשתך הייתה כמו לביאה בימים שלא היית בבית, עם כל המטלות, היא הייתה שרת הפנים. והחוץ. שרת החינוך. ועובדת סוציאלית. מטפלת רגשית. פסיכולוגית. מורה פרטית. מנהלת לשכת התעסוקה של הילדים, נהגת הסעות. חוץ מהתפקיד השותף שלה.
היא זקוקה לתמיכה, עידוד, פירגון, הכלה, הבנה, והקשבה.
שניכם עוברים תקופה לא פשוטה. החזרה לשגרה תהיה הדרגתית .אתם בטח מתגעגעים לחזור לקשר הזוגי שהיה לכם לפני המילואים.
האישה צריכה לקחת בחשבון שבעלה חי זמן רב רק עם גברים וצריך להיזכר שוב איך מדברים עם אישה. פתאום העיסוק בצרכי הבית נראה לו קטנוני, לאחר שנלחם על חייו וחיי חבריו. הוא קיבל פרופורציות אחרות. ויתכן שיתקשה להבין את הרגישות של האישה. הוא היה דרוך וכל דבר קטן מקפיץ אותו.
ומנגד האישה התרגלה לחיות בלעדיו בעצמאות שלא חוותה קודם, ושהיית בעלה בבית, נראית כאילו הוא נכנס לתוך בית שעבר תהליך שהוא לא מודע אליו, ויתכן שזה ירגיש כמו מישהו זר, שנכנס לסיפור.
לא להיבהל!
לאחר תקופה קצרה של חזרה לשגרה, הבעל יתרגל לחיים נורמליים. והתופעות שהזכרנו יתמתנו.
שניכם צמחתם מזמן החירום הזה. עכשיו אתם בונים זוגיות חדשה, נהלו שיח פתוח כמו בדייטים הראשונים. שאלו זה את זו שוב שאלות. כמו מה חשוב לך בחיי הנישואין. מה את מצפה ממני. איזה רגישויות יש לך. ועוד...
שחררו את הגעגוע לזוגיות שהייתה לפני המלחמה.
אתם בונים מערכת יחסים מחודשת שבה כל אחד מכם מביא את השינוי שחל אצלו. עם כל מה שלקחתם לטובה מהתקופה הזאת.
תמיכה הדדית תאפשר לכם לעבור את האתגר הזה בקלות.
ברגע הראשון שיתאפשר לכם צאו לערב זוגי או לטיול זוגי, ואם מתאפשר ליומיים שלושה בבית מלון, (תנצלו את המענק לאנשי מילואים) זהו זמן איכות שיחזק את הקשר ביניכם, בזמן זה תדברו על התוכניות העתידיות שלכם, שיעזרו לכם לחזור לקשר הראשוני. או יותר טוב ממנו.
הילדים גם דאגו וחיכו לאבא אוהב. לאחר שהייתם ביחד, תעשו פעילות כיפית עם כל הילדים, חשוב לזכור שהחזרה לשגרה אחרי מילואים יכולה להיות מאתגרת, אבל עם תמיכה והבנה אחד לשני, תוכלו להתגבר על הקשיים ולחזק את הקשר שלכם.