דלי רול- מאפה פסטרמה
דלי רול- מאפה פסטרמהצילום: iStok

בימים קרירים, אין כמו מאפה חם ומהיר שממלא את הבית בניחוחות נעימים. מתכון פשוט להכנה מבצק עלים, המשלב פסטרמה ונקניק עם רוטב עשיר, הופך למנה המושלמת לאירוח או ארוחה משפחתית קלה.

המצרכים:

בצק עלים מרודד ומופשר

120 גרם נקניק

120 גרם פסטרמה הודו

2 כפות קטשופ

כף חרדל

כף מיונז

ביצה טרופה

שומשום לקישוט

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה את הקטשופ, החרדל והמיונז עד למרקם חלק.

מניחים את בצק העלים על משטח עבודה ומורחים עליו את הרוטב לכל אורכו.

מסדרים פרוסות פסטרמה ונקניק לסירוגין כך שיכסו את המאפה באופן שווה.

מגלגלים את הבצק לרולדה.

מורחים ביצה טרופה, מפזרים שומשום, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-25 דקות, עד שהמאפה מזהיב.

שדרוג למתקדמים: ניתן להוסיף בצל מטוגן עם מעט דבש לשדרוג הטעמים.

המאפה הזה יגרום לאורחים שלכם לשאול אם הבאתם אותו מקונדיטוריה יוקרתית. בתיאבון!