תופעת ההתבוללות מאיימת גם על המגזר הדתי לאומי: על פי נתונים של עמותת 'יד לאחים', כשליש מהפניות שהגיעו במהלך השנה החולפת לעמותה נפתחו על ידי בנות שמגיעות מהמגזר הדתי לאומי והמגזר החרדי.
בעמותה מציינים כי התופעה נפוצה בשנים האחרונות גם אצל בוגרות אולפנות וכן בקרב בנות מבתים של המיינסטרים במגזר הדתי-לאומי. אחד הסיפורים שממחישים את התופעה הוא סיפורה של ליאת (שם בדוי), בת המגזר מהתנחלות מרכזית, שנשאבה לקשר מסוכן עם ערבי שעבד יחד איתה.
בהקלטה שמפרסם הארגון, מגוללת ליאת את סיפורה האישי, שופכת אור על התופעה, וכן מדברת על החשש שזה יכול לקרות לכל אחת. "גדלתי והתחנכתי בהתנחלות במרכז הארץ, התנחלות של דתיים-לאומיים. בית מאוד מאוד ציוני, עם אחים שמשרתים ביחידות הכי מובחרות בצה"ל. בית שלא היה חסר בו כלום מבחינה גשמית או כלכלית, לימודים והצלחות. אבל היה חסר בו הדבר הכי חשוב – חום ואהבה, שלא זכיתי לקבל מההורים שלי", מספרת ליאת בהקלטה.
לדבריה: "לאחר שירות החובה שלי התחלתי לעבוד בחנות במרכז הארץ, שם הכרתי בחור ערבי. תמיד ידעתי שצריך להיזהר מערבים ולהתרחק מהם; כך חונכתי. אבל במשך שנה שעבדנו יחד התחילה להירקם חברות מאוד קרובה. שיחות של שעות על גבי שעות בזמן העבודה, והוא זיהה אצלי את החוסר הזה ואת הצורך בחום, באהבה ובתשומת לב. הוא דאג למלא אותם בצורה הכי מושלמת שיש".
בהמשך ההקלטה מספרת ליאת: "הוא דאג להרעיף עליי 'אהבה' ותשומת לב ברמה מטורפת: לקנות לי דברים, לקחת אותי לבלות, לצחוק איתי, לתת מילה טובה, חום ופירגון – דברים שלא זכיתי להם קודם. נסחפתי לקשר הזה, ויצאנו יחד במשך שנה. לאחר שנה הוא התחיל להתנהג בצורה מאוד אובססיבית וקיצונית. הוא התחיל לשלוט בי ובמה שאני עושה. הייתי צריכה לצלם לו תמונה שלי בכל בוקר כדי שיוכל להחליט אם הבגדים שלי צנועים מספיק".
"השליטה שלו התבטאה בכל פרט בחיי – מה אני לובשת, מתי אני אוכלת, עם מי אני מדברת בטלפון. כך הוא חנק אותי עד שזה הגיע גם לרמה של הטרדות חמורות מאוד. נשארתי בקשר הזה כי חשבתי שכך נראית אהבה. פירשתי את האובססיה הזאת בצורה שגויה, כאילו אכפת לו ממני ודואג לי, ולכן הוא מתנהג כך. לא ראיתי את הדברים האלה כמשהו פסול".
"יום אחד הוא איים עליי: 'אם את עוזבת אותי ונפרדת ממני, אני מספר על הקשר שלנו להורים שלך, לאחים שלך ולחברות שלך'. אף אחד לא ידע על הקשר הזה. זה תמיד היה בסתר, ובתקופה הזו שיקרתי לכולם. זה הרחיק אותי מכולם – מהמשפחה ומהחברים. שמרתי סוד כל כך גדול ואיבדתי את כולם".
את ההקלטה חותמת ליאת גם במסר חשוב להורים, אחרי שהיא עצמה התפייסה עם שלה. "כמה שאתם יכולים להעניק לילדים שלכם את כל הדברים שהם צריכים ברמה הגשמית. אבל מילה טובה וחיבוק, זה משהו שכדאי מאוד שהם יקבלו מכם וחלילה לא משטן שמסתובב בחוץ ונותן את מה שאתם לא נותנים לילדים שלכם. זה יכול לבוא בדמות של ערבי, או מכל מיני דמויות אחרות. זה חשוב החום ואהבה בבית".
סיפורה של ליאת הוא מקרה אחד מתוך רבים במגזר הדתי-לאומי. על מנת להילחם בתופעה, יוצאים בימים אלו במחלקת ההסברה של עמותת 'יד לאחים' בסדרת הרצאות שמטרתן להעלות את המודעות לנושא ולרדת לשורש התופעה כדי למנוע אותה. את ההרצאות מעבירות עובדות סוציאליות מטעם העמותה, והן עוסקות בין היתר בחיזוק החוסן הנפשי של הנערות לצד החוסן הלאומי.
טל צלמון, מנהלת מחלקת ההסברה בעמותה, מסבירה: "מטרת מערך ההסברה החדש שמוביל ארגון 'יד לאחים' היא קודם כל להגיע לקהל רחב ככל האפשר, לחשוף את הסכנות הטמונות בהתבוללות ואת היקף התופעה, ובכך להביא לצמצומה. מערך ההסברה לא מתמקד רק במקרי הקצה של התבוללות, אלא גם במגוון התמודדויות יומיומיות שנובעות מתרבות המערב ומנגנוני הפיתוי שהיא יוצרת. את הסכנות האלו בדיוק אנחנו מבקשים למנוע בעזרת הסברה נכונה".