שרת ההתיישבות והמשימות הלאומיות, אורית סטרוק, ביקרה היום (חמישי) בקיבוץ ניר עוז, שספג מכה קשה במתקפת חמאס ב-7 באוקטובר, שבה נרצחו ונחטפו כשליש מתושביו.

סטרוק שוחחה עם הנהגת הקהילה והתושבים, הביעה תמיכה והבטיחה סיוע בבניית הקיבוץ מחדש.

במהלך הביקור אמרה סטרוק: "גם כשיש דעות חלוקות, חשוב שנהיה יחד. תמכתי בעסקת החטופים, ולא האמנתי שאעשה זאת, אבל אני לא מצטערת ומודה על הזכות. אני מקווה שתהיה לי הזכות להביא לשחרורם של עוד חטופים ולעמוד לצידכם. יחד נבנה את ניר עוז מחדש, זו חובתנו וזה חלק בלתי נפרד מהניצחון".

השרה נפגשה עם משפחותיהם של החטופים והנרצחים, בהם נטע יהוד, אחיה של ארבל שנחטפה ושל דולב שנרצח, ששוחח עמה על חשיבות השבת החטופים.

יו"ר הקיבוץ, אסנת פרי, שהתאלמנה מבעלה חיים שנחטף ונרצח, התייחסה לתחקיר שפורסם על נסיבות הרצח ואמרה: "הלחץ הצבאי הורג את החטופים. מה שהכי כואב לי זה שחיים, שנלחם בארבע מלחמות ישראל, ננטש למות כך".

נילי מרגלית, שורדת שבי, הובילה את הסיור בקיבוץ וסיפרה: "עם השבי הצלחתי להתמודד, אבל לא עם אי הוודאות לגבי החברים שלי שעדיין שם".

סטרוק סיירה בבתי הקיבוץ שנחרבו ונפגשה עם הנהגת היישוב, כשהביעה הערכה לרוח הקהילה ולמאמצים לשיקום החיים במקום. "ניר עוז ימשיך להיות ביתכם, עם הערכים והרוח שלכם. אני כאן לתמוך במאה אחוז", אמרה.

השרה חתמה את הביקור בקריאה לחיזוק שיתוף הפעולה עם החטיבה להתיישבות, מתוך חזון להפוך את ניר עוז ליישוב משגשג: "אני מצדיעה לכם על עמידתכם האיתנה, על האחריות הציבורית והציונות במיטבה. עם ישראל התברך בכם".