בשעה 4:30 לפנות בוקר, התכנסו עשרות מתיישבים ותלמידי ישיבת ההסדר טפחות ברמת ארבל לתפילת ותיקין ולמעמד התוועדות מרגש, על רקע החשש הגובר מפינוי המקום.
ראש הישיבה, הרב אייל גריינר, שעמד בראש ההתכנסות, חידד את משמעותה של ההתיישבות בנקודה זו: "המאבק כאן אינו על שטח בלבד, אלא על זהות יהודית בגליל. הגליל בסכנה, וחובתנו להיאבק כדי לשמור עליו יהודי".
ישיבת טפחות, המלווה את המתיישבים ומחזקת את ההתיישבות בצפון הארץ, יזמה את האירוע והביאה עשרות בני נוער שלא עצמו עין כדי להשתתף בתפילה.
המתיישבים קוראים לממשלה לפעול בהקדם להסדרת ההתיישבות ולמנוע פינויים נוספים: "הגליל זקוק למשפחות נוספות ולחיזוק נקודות אור".
הרב גריינר הוסיף דברי חיזוק, בהשראת הירושלמי: "אע"פ שאנו כאן בעקבות חשש לפינוי, נזכור שאנו בשלבי הגאולה. האור הבוקע ממה שנראה כמו חושך הוא סמל לכוחות הרוחניים של העם".
האירוע, שהתקיים בקור העז של טרם עלות השחר, שידר מסר חד: ההתיישבות ברמת ארבל אינה רק קרב מקומי, אלא חלק מהמאבק הלאומי לשמירה על זהותה היהודית של הגליל.
