סוכרת. אילוסטרציה
סוכרת. אילוסטרציהצילום: ISTOCK

מחקר של בית הספר לבריאות הציבור באוניברסיטת הרווארד מעלה כי אכילת שוקולד מריר במידה מתונה מדי יום, מפחית ב-21 אחוזים את הסיכון לחלות בסוכרת מסוג 2.

במסגרת המחקר בדקו החוקרים נתונים של 192 אלף בני אדם, שלא סבלו ממחלות כמו סוכרת, מחלות לב וכלי דם או סרטן. משתתפי המחקר מילאו שאלונים בנוגע לבריאות והרגלי צריכת המזון והמשקאות שלהם לאורך שנים ארוכות, לרבות צריכת שוקולד מסוגים שונים. לאחר ניתוח הנתונים מצאו החוקרים כי אלו שאכלו חמש מנות שבועיות של שוקולד מריר, כאשר כל מנה עומדת על בערך 30 גרם, היו בסיכון נמוך של 21 אחוזים לחלות בסוכרת מסוג 2.

שוקולד מריר כבר הוכח בעבר כמועיל להפחתת סיכונים למחלות, אך לדברי החוקרת המובילה של המחקר החדש, ד"ר בינקאי ליו, הנתונים הפתיעו אפילו את החוקרים. "המחקר מצביע על כך שלמזונות עשירים בפלבנואידים, כמו שוקולד מריר, עשויים להיות יתרונות מטבוליים פוטנציאליים.

חשוב לציין שסוג השוקולד חשוב, שכן שוקולד חלב לא הראה את אותם היתרונות. נראה היה ששוקולד מריר מציע הגנה מפני סוכרת מסוג 2, ככל הנראה בשל תכולת הקקאו הגבוהה שלו ורמות הפלבנואידים, בעוד ששוקולד חלב, עם תוספת הסוכר שלו ותכולת הקקאו הנמוכה יותר, תרם במקום זאת לעלייה במשקל", אמרה ליו. עם זאת, היא הזהירה כי היתרונות הבריאותיים של השוקולד המריר באים לידי ביטוי עם צריכה מתונה בלבד.

"כל שוקולד, כולל שוקולד מריר, הוא עשיר בקלוריות ויכול לתרום לעלייה במשקל אם צורכים אותו יתר על המידה. המסר הוא על איזון ובחירה מודעת, לא פינוק ללא גבולות", אמרה ליו. תוצאות המחקר מופיעים בכתב העת הרפואי The British Medical Journal.