כוחות המורדים בסוריה הודיעו הבוקר (ראשון) כי "העם הסורי החופשי הפיל את שלטונו של בשאר אל-אסד".
מוקדם יותר אמרו המורדים כי הם הגיעו אל "מעבר לקווי האויב" בבירה דמשק, והחלו לחפש אחר הנשיא בשאר אל-אסד.
המורדים אמרו כי הם שחררו אסירים מבית הכלא הצבאי סיידנאיא שבפתאי העיר. שני גורמים מכוחות המורדים אמרו לסוכנות הידיעות רויטרס כי לא נראה שיש היערכות של צבא סוריה בעיר. ברשת "אל-ג'זירה" דווח כי קצינים וגורמי משטר נסוגו ממטה משרד ההגנה בדמשק.
בתוך כך, שני קצינים סורים בכירים אמרו לרויטרס כי הנשיא בשאר אסד עזב את דמשק ליעד לא ידוע. לפי דיווחים בסוריה, מטוסו של אסד המריא מהמדינה זמן קצר לאחר השתלטות המורדים על הבירה, אך בהמשך המטוס נעלם מהרדאר ובשלב זה לא ברור מה עלה בגורלו.
המרכז הסורי למעקב אחר זכויות אדם, ארגון אופוזיציה שמושבו בלונדון, מסר לסוכנות הידיעות הצרפתית כי צבא סוריה וכוחות הביטחון במדינה נסוגו מנמל התעופה הבינלאומי בדמשק בעקבות התקדמות המורדים לעבר הבירה.
ראש ממשלת סוריה, מוחמד ראזי אל-ג'לאלי, מסר הצהרה מיוחדת בעקבות הפלתו של משטר אסד, שבה אמר כי ממשלתו מוכנה לשתף פעולה עם כל הנהגה שתיבחר על ידי העם הסורי.
"אני מקווה שכולם יפעלו בצורה רציונלית, אני מוכן לתמוך בהמשך ניהול ענייני המדינה. אנחנו מוכנים לשתף פעולה עם כל הנהגה שהעם יבחר.אנחנו מושיטים יד לכל אזרח סורי המעונין לשמר את יכולות המדינה ומאמינים כי סוריה היא עבור כל הסורים", אמר אל-ג'לאלי.
מוקדם יותר אמר מפקד ארגון המורדים הג'יהאדיסטי "הייאת תחריר א-שאם", אבו מוחמד אל-ג'ולאני, כי כוחותיו "שחררו לחלוטין" את העיר חומס - העיר השלישית בגודלה בסוריה. הוא קרא ללוחמיו לא לפגוע בחיילי צבא אסד שמניחים את נשקם.
רשת "אל-מנאר" של חיזבאללה דיווחה על תקיפה ישראלית במעבר אל-קסייר, בגבול שבין סוריה ללבנון, אחרי השתלטות המורדים על האזור, שנחשב לציר ההברחות המרכזי לחיזבאללה בלבנון.
גורמים בצבא סוריה אמרו לסוכנות הידיעות רויטרס כי כוחות חיזבאללה נסוגו מאל-קסייר, זמן קצר לפני שהמורדים השתלטו עליה, ושצה"ל תקף את אחת השיירות שנסוגו.
לפי אותם גורמים, לפחות 150 כלי רכב משוריינים ועליהם מאות אנשי חיזבאללה עזבו את העיר בשלבים.
ב"בלומברג" דווח כי הנשיא אסד פנה באופן לא ישיר לנשיא ארצות הברית הנבחר דונלד טראמפ, כניסיון לשמור על שרידות שלטונו. לפי הדיווח, אסד פנה לארה"ב דרך איחוד האמירויות, והציע לנתק את הקשר עם איראן ושלוחותיה בתמורה לעזרה של המערב להשאירו בשלטון. יוזמה נוספת של אסד נעשתה דרך מנהיג נוצרי סורי בכיר שפנה לנשיא הונגריה ויקטור אורבן, ובמסגרתה נשיא סוריה ניסה לשכנע את אורבן בכך שהמיעוט הנוצרי בסוריה בסכנה - ושבשל כך עליו להפעיל את קשריו וללחוץ על טראמפ להתערב.
אסד הכחיש היום את השמועות כי ברח מהעיר, אחרי הדיווחים שאשתו וילדיו עזבו את סוריה וברחו לבעלת הברית רוסיה. גורם שהוגדר כבקיא בפרטים אמר ל-CNN כי המשמר הנשיאותי כבר לא נמצא בארמונו של אסד בבירה הסורית.
גורמים בכוחות המורדים הסורים אמרו הערב כי הם השתלטו על כלא במרכז חומס, ושחררו לחופשי מאות אסירים. בנוסף דיווחו תושבים בעיר כי כוחות בצבא הסורי נסוגים מהעיר.
עשרות אנשי חיזבאללה מכוח רדואן ברחו מחומס, בעקבות החלטה שהתקבלה בשיתוף הצבא שכבר אי אפשר להגן על העיר. מוקדם יותר אמר הנשיא הנכנס, דונלד טראמפ, כי לוושינגטון אסור להתערב בנעשה בסוריה וכי לא מדובר בקרב של ארה"ב. לפי שעה טורקיה תומכת בחלק מקבוצות המורדים, בזמן שרוסיה ואיראן מסייעות לאסד.
ישראל העבירה מסר למורדים בדרום סוריה כי צה"ל יפעל בעוצמה אם יעזו לחצות את גבול ישראל-סוריה, קו הפסקת האש משנת 1974. במקביל, בעקבות האירועים בסוריה, בצה"ל החלו בסוף השבוע לתגבר כוחות באופן דרמטי ברמת הגולן, תחת אוגדה 210 שפועלת בגבול סוריה.