פעילות גופנית
פעילות גופניתצילום אילוסטרציה: iStock

חוקרים באוניברסיטת קולג' בלונדון טוענים: 30 דקות של פעילות גופנית בבוקר, מסייעת בשיפור הזיכרון ליום הקרוב וכן ליום למחרת.

המחקר העלה כי פעילות גופנית מתונה עד נמרצת כמו הליכה או רכיבה על אופניים במשך 30 דקות, יחד עם שינה של לפחות שש שעות בלילה, מסייעת לשפר את הביצועים הקוגניטיביים באותו יום וגם ביום הבא.

ד"ר מיקאלה בלומברג, החוקרת הראשית שביצעה את המחקר, אמרה כי "המסקנות מהמחקר הן שפעילות גופנית טובה למוח שלך, ושינה טובה עוזרת לזה".

בתוצאות המחקר, שפורסמו בכתב העת הרפואי לתזונה התנהגותית ופעילות גופנית, החוקרים מפרטים כי 76 מבוגרים בגילאי 50-83 שלא סבלו מהפרעה קוגניטיבית או דמנציה ענדו במשך שמונה ימים מכשיר שמדד את הפעילות הגופנית שביצעו ואת שעות המנוחה במהלך יומם. מדי יום הם קיבלו בדואר האלקטרוני שלהם מבחנים קוגניטיביים פשוטים במטרה לבחון את תשומת הלב, הזיכרון ומהירות העיבוד שלהם.

התוצאות הראו כי כל 30 דקות של פעילות גופנית מתונה עד נמרצת הייתה קשורה לעלייה ששל 2.5 אחוזים בזיכרון ובביצועים הקוגניטיביים באותו יום וגם ביום למחרת.

"כולנו חווים ירידה קוגניטיבית ככל שאנו מתבגרים, זה חלק נורמלי מההזדקנות. אז זו קבוצת הגיל שבה אנחנו מתחילים לחשוב 'מה הם הדברים הקטנים האלה שאנחנו יכולים לעשות על בסיס יומיומי כדי לשפר את התפקוד הקוגניטיבי שלנו?'. הרעיון לבצע פעילות גופנית של 30 דקות ביום מיועד לאנשים שיש להם ליקוי קוגניטיבי קל. חיזוק קל מאוד בביצועים קוגניטיביים על בסיס יומיומי יכול לעשות הבדל עצום", סיכמה ד"ר בלומברג.