חברת הנהגת 'עומדים ביחד', אנג'לה מטר, הוצאה בכוח בדיון בועדת החינוך בחוק להרחקת תומכי טרור מהאקדמיה שיזמו ח"כ לימור סון הר מלך ותנועת 'אם תרצו'.
מטר הוצאה מהדיון לאחר שצעקה ללא הפסקה ועוררה את זעמו של יו"ר הוועדה.
במהלך הדיון התנגדו לחוק ראשי מוסדות הלימוד של הטכניון, בצלאל, אוניברסיטת תל אביב והאוניברסיטה הפתוחה.
נשיא אוניברסיטת תל אביב, פרופסור אריאל פורת, ביקש שלא לטפל בהסתה לטרור בקמפוסים. לדבריו: "הבעיה הקשה בקמפוסים זה הסתה נגד ערבים. זו הבעיה הקשה שלנו". בנוסף טען פורת כי "הקואליציה שאחראית לאסון הנוראי ביותר שקרה לעם היהודי מאז השואה מנסה לבוא חשבון עם האקדמיה".
ח"כ סון הר מלך הגיבה: "ראשי האוניברסיטאות שחושבים שנמשיך לאפשר להם להכיל את ההסתה לטרור בתוך המוסדות האקדמיים שלהם טועים. מדהים היה לראות כיצד ראשי אוניברסיטאות שמקבלים אין ספור תקציבים מהמדינה חרדים מפני סנקציות שיוטלו על מי שהורשעו בטרור. אני מבינה הם מנסים להכניס את האג׳נדות הפוליטיות שלהם לתוך האוניברסיטאות ועד היום הם שיחקו מול שער ריק. אבל המשחק נגמר. אנחנו לא נאפשר לא לתאי טרור ולא לסטודנטים תומכי טרור לזהם את האוניברסיטאות שלנו".
זוהר בן שושן סטודנטית באוניברסיטה העברית ופרמדיקית במילואים סיפרה בדיון: "אני חווה אנטישמיות בקמפוס שלי באוניברסיטה העברית. ראיתי כתובות של חמאס על לוחות בחדרי הלימוד. ראיתי צלבי קרס בשירותים וכתובות בעד חמאס.
ראיתי במו עיניי הפגנה שקוראת לרצח שלי בתוך האוניברסיטה. אני מחרפת את נפשי כדי שכולם יוכלו לחיות פה, ואז אני חוזרת להסתה הזו?", תהתה.
שי רוזנגרטן, יו"ר תנועת אם תרצו, סיכם: "הצגנו היום את הצביעות של ראשי המוסדות האקדמיים. גם בטכניון וגם בת"א יש סעיפים בתקנון נגד הסתה לגזענות, אבל אין סעיפים נגד הסתה לטרור. אין מצב שנסכים לקבל את המצב הזה, ראשי המוסדות חייבים להתעשת! לא יעלה על הדעת שמי שחוזר ממילואים מקבל הסתה לטרור על הספסל הלימודים".
מתנועת "עומדים ביחד" נמסר: "החוק שיזמה חברת הכנסת הגזענית בישראל וכך גם הדיון בהצעת החוק הם בעלי אותה מטרה: לצמצם את המרחב הדמוקרטי בישראל ולהשתיק את מי שמתנגדים ל מדיניות הממשלה, ובפרט סטודנטים ומרצים פלסטינים. תנועת עומדים ביחד, תמשיך ותפעל יחד עם הרוב המוחלט של הסטודנטים והמרצים נגד דיוני וחוקי ההשתקה המתקיימים בכנסת".