היום (ג') התקיים יום המאבק בעוני בכנסת ישראל בהובלת ח"כ אתי חווה עטיה (ליכוד) וביוזמת הפורום למאבק בעוני והרשת לחיים בכבוד במרכזים לצדק חברתי וארגונים חברתיים נוספים.
מטרת היום הייתה להביא לכנסת את קולם של אנשים החיים בעוני ולהציב את המאבק בעוני במרכז סדר היום הציבורי.
האירוע אורגן בשיתוף פעולה בין מספר גופים מובילים במאבק בעוני בישראל, ביניהם: הפורום למאבק בעוני, הרשת לחיים בכבוד במרכזים לצדק חברתי, קול רבני לזכויות אדם, לתת, מרכז מוסאוא, קו לעובד, איגוד העובדות והעובדים הסוציאלים, בתמיכת קרנות הביטוח הלאומי וקואליציית ארגוני Mazon - תגובה יהודית לרעב.
במהלך היום התקיימו דיונים בוועדות הכנסת השונות, כאשר בכל ועדה השתתפו אנשים החיים בעוני, פעילים הלוקחים חלק ברשת לחיים בכבוד במרכזים לצדק חברתי, וחלקו מניסיונם האישי. הדיונים עסקו במגוון נושאים הקשורים לעוני, כולל פיקוח על מחירי מזון, עוני בגיל השלישי, עוני אצל ילדים ועוד. מטרות היום היא העלאת המודעות בקרב מקבלי ההחלטות לסוגיית העוני, העצמת קולם של אנשים החיים בעוני, וקידום מדיניות שתסייע בהתמודדות עם העוני בישראל.
ח"כ עטיה: "בעקבות המלחמה בדרום ובצפון הממשלה דואגת לרשת ביטחון לנזקקים ומפצה אותם אבל הקיצוצים בתקציב 2024 ו-2025 גורעים מן הפיצוי ופוגעים קשות באוכלוסיות החלשות! בפרט בזמן הזה כשיוקר המחיה הולך וגואה בכל תחומים ישנם בתקציב סעיפים הפוגעים קשות בשכבות העוני, קידמתי בעבר ובהווה חוקים רבים לסייע למי שאין ידו משגת, חוקים שחלקם נתקעו בימים אלו בגלל סדר העדיפות המלחמתי, מחובותינו לאפשר לאנשים להתנתק מהקצבאות, להוציאם ממעגל העוני ולהכניסם לשוק העבודה! תקציב לחוקים כאלו יחזיר את עצמו, ומהווה מנוע צמיחה לשמש. ואין סיבה לעוצרו".
"בתוקף תפקידי בוועדת הכספים אעשה כמיטב יכולתי ואלחם לצמצם ככל האפשר את הפגיעה ולמזער את הקיצוצים. המטרה שעומדת מול עיני היא להוציא את האנשים ממעגל הקצבאות, להעביר את התקציבים להכשרות מקצועיות והשתלמויות, זה תקציב שיחזיר את עצמו ויסייע לאלו שבאמת זקוקים לו".
עו"ד בקי כהן-קשת מהפורום למאבק בעוני: "מה שראינו היום בכל הוועדות מצביע על משבר מערכתי חמור. המלחמה רק העמיקה את הפערים הקיימים, אבל היא גם מספקת הזדמנות היסטורית לשינוי. הפתרונות מונחים על השולחן - נדרשת רק החלטה אמיצה ליישם אותם".
יוני בלסבלג, הרשת לחיים בכבוד במרכזים לצדק חברתי: "אנחנו קוראים לחברי הכנסת לייצר מנגנונים שידאגו לזה שאנשים מכל השכבות באוכלוסיה יהיו נוכחים ומשפיעים במשכן הכנסת, בכל דיון, בכל קבלת החלטה. בתהליכים של תכנון קדימה - ובמיוחד בהחלטות שנוגעות אליהם. יש מדינות בעולם שאימצו מנגנונים כאלו, זה עניין של החלטה".