צלקת
צלקתצילום: חיים בוזגלו

סינמטק תל אביב, הבית של הקולנוע הישראלי, מציג תוכנית חדשה העוסקת בקלאסיקות קולנועיות בקולנוע הישראלי.

במסגרת הסדרה, מוקרנים סרטים ישראליים שהפכו לנכסי צאן ברזל והשפיעו על עיצוב פני הקולנוע הישראלי החדש. בכל מפגש יוקרן סרט בעותק שעבר רסטורציה על ידי הארכיון הישראלי לסרטים של סינמטק ירושלים. ההקרנה תלווה בשיחה עם מבקר קולנוע שיעניק פרספקטיבה על הסרט והשפעתו התרבותית והאמנותית.

במפגש השני בסדרה, יוקרן עותק הרסטורציה של הסרט "צלקת" של הבמאי חיים בוזגלו, לכבוד 30 שנה ליצירת הסרט ו-8 שנים ללכתה של השחקנית רונית אלקבץ. פרויקט משותף של בוזגלו ואלקבץ שכתבו יחד את התסריט. ארכדי דוכין הלחים את פסקול הסרט וזכה עליו בפרס אופיר.

ועל מה הסרט? גבר ואישה נפגשים מבלי לראות זו את זה. כשהבוקר עולה, הוא מחליט למצוא אותה שוב בכל מחיר - כשפרט המידע היחיד לרשותו הוא הצלקת על הירך שלה. 18.12 בסינימטק.

הסרט צולם בשחור לבן, בפריס, ניו יורק ותל אביב עם השחקנים: רונית אלקבץ, רובן רונוצ'י, ששון גבאי, אנדריאה פיריאול. יש למה לצפות וליצפות.