פרופ' מרדכי קרמניצר
פרופ' מרדכי קרמניצרצילום: Yonatan Sindel/Flash90

המשפטן פרופ' מרדכי קרמניצר מזהיר מקידום הרפורמה המשפטית ומאיים בהפעלת אלימות אם תקודם החקיקה.

"אם לא תהיה דמוקרטיה תהיה פה דיקטטורה עריצה, אז מה שלדור אמר שיהיה מותר לעשות מחוויר לעומת דברים אחרים שיהיה מותר לעשות", אמר קרמניצר בכאן רשת ב.

הוא הסביר: "כי מול דיקטטורה עריצה מותר להפעיל גם אלימות. ולכן אם אנחנו מדברים על העולם הפוסט דמוקרטי, זה לא עולם רחוק, אנחנו מתקרבים לשם בצעדי ענק, אנחנו כחוט השערה משם, אם תהיה פה דיקטטורה יהיה רע מאוד".

בנושא פיטורי היועמ"שית אמר: "הממשלה מתעתדת להרים את ידה עם גרזן על שלטון החוק, משום שהיועמ"שית לא פועלת כאופוזיציה לממשלה, או באה לעבודה כדי לסכל את מה שהממשלה רוצה לעשות - היא באה לעשות את הדברים האלה, אבל גם לעשות את מה שהחוק מחייב אותה לעשות - שהממשלה תפעל לפי הדין. הממשלה רוצה להיפטר מהחוק".

בעקבות הדברים התלונן ח"כ צבי סוכות (הציונות הדתית) במשטרה נגד קרמניצר בגין עבירות איומים באלימות וקריאה לאלימות נגד חברי הממשלה. "הכתובת על הקיר. אסור לנו להקל ראש בהסתה והקריאות לאלימות נגד הממשלה שרק מתגברות מיום ליום. אני בטוח שהמשטרה תחקור את המקרה הזה ותלחם בהסתה", דברי סוכות.

דבריו מגיעים לאחר שמשה לדור, פרקליט המדינה לשעבר, תקף באירוע שבתרבות באר שבע בחריפות את ראש הממשלה בנימין נתניהו וקרא לסרבנות.

"טייסים שהשתחררו והשירות שלהם מותנה בהתנדבות, לא רק רשאים, בתפישתי הם כמעט חייבים להגיד- אם למדינה כזאת אתם חותרים והולכים להגשים בכוחנות ובביריונות את מאווייכם והולכים להיות דיקטטורים של המדינה הזו - אני לא אכנס לקוקפיט ולהטיס את המטוס כי אני לא חייב. אני לא רואה את זה כהתערבות פוליטית בכלל, אלא ניסיון לבלום שימוש פסול לחלוטין, מזיק, שהורס את המפעל הציוני".