ח"כ לימור סון הר-מלך תוקפת בריאיון לערוץ 7 את ההתנהלות סביב הליך הדחת היועצת המשפטית לממשלה ומעבירה ביקורת נוקבת על חברי הקואליציה, שלדבריה "נכנעים למשטר האימה שמנהיגה היועצת המשפטית".
לדבריה, מדובר במאבק קריטי להצלת הממשלה ולשמירת היכולת ליישם מדיניות ימנית במדינת ישראל. "אף אחד לא מחריב ממשלת ימין, והניסיונות הדמגוגיים להציג כאילו שזה המצב – שקריים ולא מוצלחים".
"אתמול אמרנו אמירה ברורה ביחס לצורך הקריטי בהדחת היועצת המשפטית לממשלה", אמרה סון הר-מלך. "פעם אחר פעם יש מי שמנסה לתקוע מקלות בגלגלים ולפגוע בהליך הזה. היועצת המשפטית לממשלה, יחד עם שותפיה, פועלת להפלת הממשלה, ואנחנו לא מוכנים לפספס את ההזדמנות ההיסטורית להדיח אותה".
היא מתארת אווירה קשה שבה, לטענתה, "היועצת המשפטית מפעילה משטר אימה". היא מדגישה שההליך הדמוקרטי בישראל נפגע בשל התנהלותה. "כשלא מצליחים להפיל ממשלה דרך הקלפי, פונים למנגנונים משפטיים כדי לפגוע בממשלה. זה לא דמוקרטיה, ואנחנו חייבים לעצור את זה".
ח"כ סון הר-מלך ביקרה בחריפות את חבריה לקואליציה, בהם השרים בצלאל סמוטריץ' ויריב לוין. לדבריה, השניים נרתעים מלקדם את הליך ההדחה. "אני לא מצליחה להבין מה גורם להם לא להסכים להגיע לדיון בנושא הדחת היועמ"ש. הם מדברים גבוהה-גבוהה על הצורך בהדחתה, אבל ברגע האמת זה נופל. אין סוף לתירוצים – זה פחדים, זה חרדות, זה משטר אימה שמטילה היועמ"ש".
עוד הוסיפה: "מדובר בתירוצים שמכסים על חוסר נכונות להתמודד עם האחריות. אני לא מוכנה לעמוד מנגד כשמשהו כל-כך קריטי למדינה לא מתקדם".
היא סיכמה באזהרה קשה: "כולנו ברכבת הזאת, והיא דוהרת לתהום. אנחנו מסתכלים מהחלון, אומרים 'הנוף יפה', ומתעלמים. אם לא נעצור את זה עכשיו – מדובר בפיקוח נפש. היועצת המשפטית לא רק פועלת כנגד הממשלה, אלא כנגד אזרחי מדינת ישראל, ואנחנו חייבים לעצור אותה".
היא קוראת לחבריה בקואליציה להתעלות מעל לחששות ולהוביל את המהלך. "אם לא נפעל עכשיו, לא נוכל ליישם שום מדיניות ימנית, גם אם נגיע לרגעים היסטוריים כמו ממשל ידידותי בארצות הברית. זה הרגע לפעול".
