
בדיון שהתקיים הבוקר (רביעי) בעניין ההכרה באלון שמריז כחלל צה"ל, ביקשה המדינה הארכה נוספת למתן תשובה על מדיניותה לסוף חודש ינואר, זאת בשל חילופי שר הביטחון ואילוצי המצב הביטחוני.
הרכב השופטים בראשות השופט מינץ דחק בנציג המדינה לזרז את ההחלטה כדי לאפשר למשפחה מנוחת הנפש וצדק.
שמריז כזכור, נורה בשוגג לפני כשנה על ידי כוחות צה"ל אחרי שהצליח לברוח מהשבי עם יותם חיים ז"ל וסאמר טלאלקה ז"ל.
יונתן שמריז, אחיו של אלון ז"ל ומייסד ׳קומו׳ אמר כי "אנחנו יוצאים מהדיון מעודדים, אנחנו מרגישים שהשופטים בסוף תומכים ורוצים, וגם מאיצים במדינה לקבוע תאריך סופי שבו תתקבל ההחלטה".
"אני חושב שהטענות שלנו נשמעו, אני חושב שקיבלנו הרבה רוח גבית, עם הרבה אופטימיות אנחנו שבים מהדיון הזה, למרות שלא התקבלה פה החלטה, ואנחנו נמשיך במאבק הצודק שלנו. לאור הערות השופטים, אנחנו דורשים ומצפים משר הביטחון והצבא לקבל את ההחלטה הצודקת באופן מיידי".
עו"ד רן כהן רוכברגר, פרקליט המשפחה מסר: "ההערות הברורות בדיון של השופטים למדינה נותנת רוח של עידוד למשפחה - גם לגבי הצורך להכיר באלון ז"ל כחלל צה"ל בנסיבות הכואבות והחריגות - וגם סוף סוף להסדיר באופן מלא ונכון את טיפול המדינה במקרים קשים כאלה".