ממוצב החרמון מספר סא"ל דורון דיין, מפקד הספקה בפיקוד צפון, על ההיערכות לחורף בגזרה הקרה בישראל.
"אנחנו בגובה של 2200 מטר, נערכים בצורה לוגיסטית מלאה לבניית מוצבים גם בגבהים הרבה יותר גבוהים. ההיערכות המרכזית שלנו לשהיית הלוחמים היא לאפשר להם את המוכנות הטובה ביותר לשהייה בגובה של 2600-2800 מטר וזה בא לידי ביטוי בכך ששמנו מטבחים בחלק גדול מהמקומות, יודעים שם להכין אוכל חם ומקבלים אוכל חם, יש להם חימום בכל החדרים, יש להם ציוד מיוחד שאגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה יחד עם פיקוד צפון רכשו וניפקו עבורם".
היעד, מדגיש סא"ל דיין הוא "לאפשר להם לבצע פעילות מבצעית בלי הפרעות ברמה מקסימאלית תוך שמירת שגרת חיים למרות האתגר הלוגיסטי שנחווה בעומסים של השלג שצפויים לנו".
על טווח הזמנים שלקראתו נערכים הכוחות בגזרת סוריה אומר דיין: "בגדול אנחנו יודעים להיערך לכמה זמן שצריך, בלי הגבלה. עם זאת, כאשר תתקבל ההחלטה אנחנו יודעים לנתק את המקום שבו אנחנו יושבים עם כל האלמנטים ששמנו שם בזמן מאוד מאוד קצר. הכול נבנה בתצורה שבה אנחנו יודעים להגיע, לפרוס, לאפשר רמת חיים מקסימאלית ומאפשרת ולהתנתק תוך זמן קצר. את כל הדבר הזה בנינו בתוך יומיים-שלושה", מציין דיין ומוסיף: "אנחנו יודעים לפרק אותו הרבה יותר מהר מזה".
על המתרחש בשטח אומר דיין: "זו חתיכת היסטוריה למדינת ישראל. אנחנו בחרמון הסורי ואני יכול לומר שהפעילות שאנחנו עושים היא לשמור ולפקוח עיניים על כל המקומות שצריך ושומרים על מדינת ישראל, על הגבול המזרחי, רואים את כל מה שקורה במרחב רמת הגולן וסוריה ופעילות מאוד מאתגרות. יחד עם היכולת שנתנו להם החיילים יודעים לעשות את זה גם לאורך זמן ללא שום בעיה".
בדבריו מזכיר דיין כי ההתמקצעות של לוחמי היחידות המיודות בצפון להתמודדות עם מזג אוויר חורפי המאפיין את אזור החרמון, לאורך זמן, היא התמקצעות המאפשרת להם לפעול כשגרה.
"אגף הלוגיסטיקה מורכב גם מאנשי רפואה ואחזקה והספקה שנמצאים איתם בקצה המבצעי כתף אל כתף", אומר דיין. "הדבר המרכזי שמאפשר את עורק החיים הרציף הזה של החיילים הוא העובדה שאנחנו נמצאים שם בכל מקום. זו תקופה מאתגרת עם הרבה ירי ופעילות מבצעית, ואגף הלוגיסטיקה של פיקוד צפון מצליח להגיע לכל מקום. הדבקות במשימה מאפשרת לצה"ל להגיע לכל מקום שהוא רוצה".
סא"ל דיין מספר על המנגלים שהפכו חלק מהשגרה של לוחמי צה"ל בצפון ומציין את החשיבות בהעברת לפחות מנה חמה אחת ללוחמים מדי יום לצד אמצעי מזון שמאפשרים לכל אחד לבשל באופן עצמאי על מנת לאפשר את השגרה המבצעית, וזאת לבד מפינוקים כמו המבורגרים, קובנה ועוד. "אלה האנשים הטובים ביותר שיש לנו במדינת ישראל ומגיע להם הכול. אנשי המילואים עושים כאן ב-14 החודשים האחרונים עבודה מדהימה. הם עוזבים את הבתים ומגיע להם שירגישו שיש להם כאן הכול וצה"ל נותן להם הכול. זה ממלא גאווה וסיפוק".
דיין מספר גם על האמצעים שהאגף מעביר על מנת לאפשר חימום מתבקש ללוחמים ומדובר לא רק ברדיאטורים ומקרני חום אלא גם בלבוש חם שמגיע בלפחות סטים כפולים שמאבזרים כל לוחם מכף רגל ועד ראש. "מקבלים את הציוד הכי טוב שיש", הוא אומר ומדגיש כי כאשר מתעוררת בעיה לוגיסטית מוצאים את הדרך לפתור אותה בתוך שש עד 12 שעות שבהן כל לוחם יקבל פריט שהתקלקל, נקרע או נהרס.
"זה סיפוק אדיר, ולא רק אני כאן אלא מאחורי עומדים אלפי אנשי מערך הטכנולוגיה והלוגיסטיקה, הספקה של פיקוד הצפון עם המון חיילים נגדים ואנשי מקצוע ואנשי מילואים שמגיע להם כל הפרגון שניתן לתת".