
ועדת השרים לחקיקה אישרה, למרות התנגדות היעוץ המשפטי, את הצעת החוק למניעת העסקת עובד הוראה בעל תואר אקדמי מהרשות הפלסטינית בישראל.
ההצעה תועלה להצבעה בקריאה טרומית במליאת הכנסת השבוע. החוק המוצע מתקן את חוק הפיקוח על בתי ספר ואת פקודת החינוך, כך שמנכ"ל משרד החינוך יוכל לסרב להעסיק עובדי הוראה שתאריהם האקדמיים הושגו במוסדות ברשות הפלסטינית.
במקביל, מוצעת הוראת מעבר שתאפשר לאלה שכבר עובדים במערכת החינוך או שסיימו את לימודיהם טרם תחילת החוק להשלים לימודים בישראל כתנאי להמשך העסקתם.
ח"כ עמית הלוי אמר כי "החוק הזה הוא צעד נוסף במלחמה בתשתיות הטרור ובראשן התשתית החינוכית.כשנשלים את החקיקה, מי שהוכשר במוסדות הרש"פ המטיפה לדה לגיטימציה של ישראל לדמוניזציה של העם היהודי ולהאדרה של פעולות טרור - לא יוכל להיות מורה בישראל. הוא יתקבל כיום בברכה בטהראן וברמאללה, אך לא בבית ספרנו, לא עוד".
ח"כ אביחי בוארון הוסיף, "החוק המדובר והארוע בו הוא מטפל נדון כבר חודשים ארוכים אצלי בועדת משנה למערך החינוך במזרח ירושלים. כבר לפני מספר חודשים עמדנו על כך שמתוך 6720 מורים כ-5000 מורים למדו באוניברסיטאות ברשות הפלסטינית. אלף מתוך אותם 5000, כלל אינם אזרחי ישראל ואף אינם תושבי ירושלים אלא גרים הרשפ ואזרחי הרשות הפלסטינית.
אז איך יכול להיות שגם הם כמו כל אותם 5000 מורים בוגרי הרשות מקבלים משכורות ממשרד החינוך? מכספי משלם המיסים. בעצם מאיתנו? זה בדיוק מה שבאנו לתקן בחוק. שכל המורים המלמדים בישראל ומתפרנסים ממשרד החינוך יהיו בוגרים של מוסדות ישראליים או כאלה שביחסי ידידות עם ישראל. ודאי לא של אוניברסיטאות הטרור ברשות הפלסטינית", סיכם.
