גפני נגד לפיד: "מה היה עושה אם לא היו חרדים במדינה?"ערוץ כנסת

ח"כ משה גפני (יהדות התורה) תקף את יו"ר האופוזיציה, יאיר לפיד, לאחר שזה תקף שוב את המפלגות החרדיות.

גפני תהה על תוכן הנאום של לפיד ואמר: "מה היה עושה יאיר לפיד אם לא היו חרדים במדינה? על מה היה הנאום שלו? אנחנו נמצאים במדינה במזרח התיכון, עם בעיות מדיניות, חברתיות, כלכליות, המון בעיות שצריך להתמודד איתן והוא רוצה להיות ראש ממשלה. ועל מה הנאום שלו?"

גפני הוסיף: "אני לא רציתי להתערב בגלל שאני איש עדין. יש רוגז באופוזיציה למה לא הסכמנו להצעת החוק בשעתו של איווט ליברמן. אני כמובן לא אספר כי אלה היו שיחות בארבע עיניים, לא אספר מה הציע לפיד בעניין הזה. בעזרת ה' כשאפרוש לפנסיה ואני אכתוב ספר, אני אכתוב מה הציעו לי שם. מה היה בכל ההצעות של הגיוס".

הוא המשיך להקשות: "מה אמר לפיד על הנושא הכלכלי? מה אמר לפיד על הנושא המדיני? מה אמר לפיד על הנושא החברתי? מה אמר לפיד על כל הבעיות שיש כאן במזרח התיכון?"

במהלך נאומו של גפני, ח"כ אלעזר שטרן (יש עתיד) התפרץ שוב ושוב לדבריו. גפני פנה לסגן יו"ר הכנסת וביקש: "אתה יכול להשתיק את זה שלא יכול לשמוע אמת? אם אני הייתי מנהל את הישיבה הייתי מוציא אותו. הוא לא יכול לשמוע".

הנאום התקיים על רקע דבריו של לפיד שטען כי נחתם הסכם בין המפלגות החרדיות לראש הממשלה ושר הביטחון, לפיו הן יתמכו בתקציב ובשאר החקיקה בתמורה להעברת חוק גיוס שיפטור את החרדים מגיוס.