
שחקן נבחרת ישראל בכדורגל מוחמד אבו פאני פנה הבוקר (חמישי) לוועדת המשנה לספורט בכנסת בטענה כי הוא הושפל על-ידי שוטרת מג"ב בעיר העתיקה.
לטענתו, מפקדת הכוח במקום צעקה עליו, ואיימה כי תשלול ממנו את הזכות להיכנס לעיר הבירה למשך שנה.
יו"ר ועדת המשנה ח"כ סימון דוידסון (יש עתיד) התנצל בפני אבו פאני ושלח לשר לביטחון לאומי איתמר בן גביר בקשה לערוך בירור בנושא.
דוידסון כתב: "על פי עדויות מזעזעות, המפקדת בן זאנו התנהגה באופן פסול לחלוטין: היא השפילה את אבו פאני מול קהל אנשים, הרימה את קולה והקניטה ללא כל הצדקה או הסבר. בשיא החומרה, היא סילקה אותו מהעיר ואף איימה עליו בשלילת זכותו להיכנס לירושלים למשך שנה שלמה. כל זאת כאמור, ללא שום בסיס חוקי או טענה מוצדקת".
הוא הוסיף במכתבו: “אירוע מסוג זה פוגע לא רק בו אישית, אלא גם במאמצים הרבים לקידום השילוב והשוויון בחברה הישראלית. אני דורש חקירה מיידית ומעמיקה של האירוע, כולל זימון דחוף של המפקדת לבירור האירוע, התנצלות רשמית בפני מוחמד אבו פאני והבטחה כי אירועים מסוג זה לא יישנו".
בן גביר הגיב: "מגבה את לוחמת מג"ב שפעלה בירושלים מול השחקן אבו-פאני שמסתבר שלא הזדהה בפני הלוחמת ואף זלזל בה. במשמרת שלי שום אדם, גם לא שחקן כדורגל, לא יזלזל בלוחמת מג"ב".
ממשטרת ישראל נמסר: "האירוע יבדק לעומק ויופקו לקחים בהתאם לממצאים. לוחמי מג"ב פועלים במשימה המורכבת בעיר העתיקה בירושלים ועורכים בדיקות קפדניות, במטרה לאפשר את חופש הפולחן לכלל הדתות לצד שמירה על הסדר, שלום הציבור וביטחונו".
מהמשטרה נמסר בתגובה: "השוטרת הפעילה שיקול דעת נכון וענייני, עת הבחינה באדם צעיר המבקש להיכנס להר ביחד עם קבוצת אנשים בוגרים. השוטרת ביקשה כי יציג לה תעודה מזהה, כנדרש, אך נתקלה בתגובה מזלזלת מצידו כלפיה וכלפי השוטרים".