הילד אליהו רפאל עם הוריו
הילד אליהו רפאל עם הוריוצילום: באדיבות המצלם

משפחות גרעיני ההתיישבות העבירו לילה סמוך לציר נצרים, לאחר ערב מיוחד במהלכו יצאה שיירת ההתיישבות משדרות עם קרוואנים, בקריאה לחידוש ההתיישבות היהודית בעזה.

הבוקר נפתח בתפילת שחרית חגיגית אל מול פני עזה, ולאחריה נערכה חגיגת הנחת תפילין לילד אליהו רפאל חיים מאביתר.

תחיה, אימו של אליהו ומרכזת את גרעיני ההתיישבות לחבל עזה בתנועת נחלה, אמרה בהתרגשות: "זהו רגע מרגש ומשמעותי עבורנו. אנו מקווים שאת חגיגת בר המצווה שלו נחגוג כבר על אדמת עזה. המשפחות ערוכות ומוכנות בכל עת לעלות ולהתיישב בחבל עזה, מתוך אמונה שזהו הצעד הנדרש להכרעה אמיתית."

דניאלה וייס, יו"ר תנועת נחלה, ציינה כי "לאורך כל ההיסטוריה הוכח שדווקא התיישבות היא התשובה הציונית מול אויבינו. העמידה הברורה שלנו כאן, והקריאה להתיישבות מחודשת בעזה, הן הדרך להכרעה שתוביל לחיזוק הביטחון ולשחרור החטופים. עזה שלנו – לתמיד".