
סמל יהב מעיין, סמל אליאב אסטיוקאר, סמ"ר דנילה דיאקוב ורס"מ במיל' אלכסנדר פדורנקו שנפלו מפיצוץ מטען בבית חאנון הובאו היום (ראשון) למנוחות.
סמל יהב מעיין
סמל יהב מעיין הובא למנוחות בבית העלמין הצבאי במודיעין. אביו נפל על ברכיו וזעק: "תכניסו אותי במקומו".
בהמשך ספד: "יהבולי שלי, ילד שלי, לא ידעתי איך בכלל להתחיל לכתוב הספד, אבא לא כותב הספד לבנו. לפני 19 שנים הגעת לעולם, טוהר אינסופי, הבן הבכור שלי עם העיניים המלוכסנות. אני זוכר את המשחק הראשון של בית"ר שלקחתי אותך אליו, היית בן 9 ומאז זה בער בך".
עוד אמר: "מאתמול יהונתן שולח לך הודעות ומחכה שתענה לו. אתמול רציתי שתבוא אליי בחלום, קמתי בבוקר וקיוויתי שתגיד לי שזה חלום, שתגיד לי 'טמבל נראה לך שזה אמיתי'. ילד שלי סליחה שלא הצלחתי להציל אותך, לא הצלחתי לשמור עליך. עד סוף העולם אני לא אעזוב אותך. תזכרו את יהב שלי ותחבקו את האהובים שלכם תחייכו - זו הצוואה שלו, תהיו ראויים לו".
אימו ספדה: "אתה הגיבור שלי, הגיבור של כולם. אני עדיין לא מאמינה לאותה דפיקה בדלת אתמול בערב, שפיצלה את חיי לשניים. יהב שלי בחודש העשירי, שהיה לך טוב בבטן, הוצאנו אותך וקראנו לך יהב, ישמור ה׳ בני, למה הוא לא שמר עליך".
"ביקשתי ממך 'עזוב אותך מקרבי, כל דבר שתרצה אשיג לך', אבל הבנתי שאתה רוצה לתת לצבא. שנה וחודש שירת. כמה היינו גאים יחד איתך בטקס הכומתה כשקיבלת את הירוקה. יהב כל כולך אור, תמיד 'הכול בסדר אמא', מחודש יוני היית שם ולא התלוננת. כבר שבוע ימים שהבטן שלי מתהפכת וקוראת לך להתקשר, יש שם הודעה אחת שלא תקבל, עם וי אחד. יהב שלי ליבי נדם כשליבך נדם, אוהבת אותך".
נציג צה"ל אל"מ איתן אברהם אמר: "אנחנו עומדים בפני פרידה בלתי נתפסת. חטיבת הנח"ל מובילה את הקרבות בבית חאנון במסירות רבה, לכן נמנע מרבים מחבריך להיות כאן היום, ואני עומד כאן גם עבורם. עשית את תפקידך המבצעי כלוחם ובתקופה האחרונה בעוד תפקידים. תמיד ראשון להתנדב ולעזור מתוך רצון אמיתי וטהור לעזור לחבריך ולדחוף אותם קדימה. בכל קושי ואתגר ביקשת להיות הפתרון וידעת להסתכל על הדברים בצורה אופטימית".
סמל אליאב אסטיוקאר
סמל אליאב אסטיוקאר הי"ד, לוחם הנח"ל שנפל אתמול בקרב ברצועת עזה הובא למנוחות בחלקה הצבאית שבבית העלמין באשדוד.
בהלוויה זעקה האם ליאת: "פחדתי מהיום הזה שזה יגיע ואני אצטער שאני הבאתי לך את מה שרצית. אמרו לי תהיי חיובית, בסוף מה יצא לי מזה? איפה אתה?".
"אני לא אתקיים בלעדיך, אתה ילד שבאת אליי לאחר 3 בנות, כל כך חיכיתי לך, וחיכיתי לבן איך אהבתי אותך. אני לא יודעת איך להמשיך פה, אני לא יודעת, אני לא רוצה להגיד אפילו זכרונו לברכה כי זה לא מתעכל לי, פשוט לא מתעכל לי שאתה לא איתי".
האב יעקב ספד לבנו בכאב: "בני אליאב היה צנוע בהליכותיו והיה מוקיר ומעריך לומדי תורה. בורא עולם, שכל ההתחזקות וההתקרבות שלי אליך תהיה לזכותו של בני אליאב ויעמדו לו זכויותיו אלו לקץ הימים. שנזכה לראות אותו בתחיית המתים".
"אחיו ואחיותיו שמאוד אהב והם כל כך אהבו אותו, היית צנוע ונחבא אל הכלים והפכת למפורסם בכל עם ישראל. אני מבקש להתחזק באמונה כל אחד בדרך שלו".
סא"ל לביא זמיר מחטיבת הנח"ל סיפר כי אליאב היה לוחם מצטיין: "המפקד שלך מההכשרה סיפר על מפגש שלכם במחלקה, עלתה השאלה מי הלוחם שהכי סומכים עליו. פה אחד כל חברייך הלוחמים ענו: אליאב. הם ידעו שאתה הראשון להיות שם עבורם גם ברגעי קושי וגם ברגעים שמחים ומהנים יותר. בטוב וברע תמיד איתם".
רס"מ (במיל') אלכסנדר פדורנקו
בבית העלמין הצבאי בחולון הובא למנוחות רס"מ במיל' אלכסנדר פדורנקו.
רעייתו אירנה ספדה: "סשה אהובי, לא מאמינה שאני פה בלוויה שלך, אין מילים לתאר כמה הלב שלי נקרע, לקחו חצי ממני. היית אבא נפלא, חבר טוב ונאמן, היית הראשון לעזור ולדאוג לכולם. נזכור את החיוך שלך מאושר ועושה שטויות, נהיה יחד, נשמור אחד על השני בשבילך".
אחד הלוחמים שהיה חברו של פדורנקו הגיע פצוע ופנה לשר אבי דיכטר: "חטיבת הנח"ל ב-18 לחודש יוצאת מבית חאנון ולא באים להחליף. חייבים להמשיך אחרת לא עשינו כלום, זאת הבקשה שלי גם בשמו של אלכסנדר".
סגן-אלוף אליחן זרין, מפקד גדוד 79, ספד: "היית יותר מחבר לנשק, חבר שידע לתת הכול למען חבריו והמדינה. מ-7 באוקטובר שירתת ברציפות, רצית לתרום כמה שיותר. היית תמיד נכון לכל משימה, אדם של ערכים, אהבת הארץ".
"אלכס לא היה רק לוחם, הוא היה אדם רגיש, אבא ובעל למופת, שהותיר חותם בכל מקום. מורשתך תהיה איתנו, אני מצדיע לך בדרכך האחרונה".
סמ"ר דנילה דיאקוב
סמ"ר דנילה דיאקוב הובא למנוחות היום בבית העלמין הצבאי הר הרצל.
חברו וובה טרסנקו ספד לו בכאן רשת ב': "הוא היה ילד שטותניק וחייכן שניסה לעזור לכולם, הכי אופטימי שיש. הוא תמיד צחק עליי שהוא יותר לוחם ממני ואמר 'לי זה לא יקרה'. הוא היה הלוחם הכי טוב"
גם חברו סרגי טוקרב ספד: "בחרנו ביחד ללכת לנח"ל, כי הם יעשו את העבודה. למרות שהוא לא תיכנן להתגייס לקרבי, הוא היה גאה מאוד שהוא לוחם ומשרת את המדינה"
