
הממשלה אישרה היום (ראשון) חבילת מענקים לתושבי הצפון, כחלק מהמאמצים לשיקום האזור לאחר מלחמת חרבות ברזל. ההחלטה הובלה על ידי שר האוצר בצלאל סמוטריץ' ושר במשרד האוצר, אלקין, האחראי על שיקום הצפון והדרום.
החבילה כוללת סיוע כלכלי נרחב, שמטרתו לסייע למפונים לשוב לבתיהם באופן בטוח ומכובד. בין עיקרי התוכנית: מענקים לתושבים החוזרים לביתם, סיוע בשיקום בתים ובתשתיות, ותמיכה בתלמידים המפונים להשלמת שנת הלימודים במקום בו החלו אותה.
השר אלקין הדגיש את מחויבותו להבטיח שהשבים לצפון ייהנו מהחזרתם לביתם באופן הנעים והבטוח ביותר, תוך דאגה להשלים את שנת הלימודים בצורה הטובה ביותר.
השר אלקין ציין כי "המדינה לא רק רוצה להחזיר את התושבים לבתיהם, אלא גם להצעיד את הצפון קדימה. אנו פועלים לפי חוות הדעת הביטחונית, מוכנים לכל תרחיש, ולא מחכים לרגע האחרון. אנחנו עובדים בשיתוף פעולה עם ההנהגה המקומית ועם משרדי הממשלה על תכנית חומש שתוצג בקרוב. החלטה זו היא הצעד הראשון בתהליך הדרגתי ושקול שבאמצעותו נעזור לתושבים לחזור לבתיהם ולהשלים את לימודיהם בצורה נוחה".
שר האוצר, בצלאל סמוטריץ', הוסיף: "החזרת תושבי הצפון בביטחון, יחד עם פיתוח ושגשוג האזור, היא תמונת הניצחון של תושבי הצפון ושל מדינת ישראל כולה. אנחנו מחויבים לקידום תוכניות פיתוח בשיתוף ההנהגה המקומית, ותומכים בתהליך השיקום לאורך כל הדרך. המדיניות שלנו היא מדיניות אזרחית רחבה, שתספק מעטפת גיבוי רחבה למפונים - זו המחויבות שלנו לאזרחי ישראל".