משפחתו וחבריו של אורי אפשטיין ז"ל, שנפל במלחמת חרבות ברזל, השיקו מיזם חדש וחשוב להנצחתו – הקמת מרחב רגשי במכינת איתן במעלה אדומים.

המרחב יוקדש לחניכים, בוגרי המכינה ולקבוצות המעוניינות לעבור תהליך עיבוד רגשי, במיוחד לאור חוויות המלחמה הקשות שצברו חיילים במהלך שירותם הצבאי.

"אורי, בננו היקר היה ילד עם המון אנרגיות, ילד שמח מאד היה מוקף תמיד בחברים ,פיתח המון קשרים משמעותיים מכל תקופות החיים והשקיע בכך המון", מספרים שי והילה אפשטיין, הוריו של אורי אפשטיין זכרונו לברכה.

"המשפט שהיה שגור תמיד על פיו וביטא מאד את האישיות המיוחדת שלו היה :"אין שלי, יש שלנו".

בואו להיות חלק ממורשתו של אורי, לתרומות לחצו כאן>>>

הוא היה יוצא דופן – מלא בשמחת חיים, בעל לב רחב וחברותי. לאחר שסיים את לימודי התיכון הוא פנה ללמוד במכינת איתן במעלה אדומים וממש עשה שם חיל.

הרב עדיאל אזרד ראש המכינה סיפר לנו כי הוא למעשה היה מהחלוצים של חוליית העשייה במכינה ולצד הלימוד הסדור השקיע המון בחקלאות, בניה וישוב הארץ.

הוא שירת בסיירת גבעתי שם נלחם בגבורה החל מהקרבות הנוראים מסביב לשמחת תורה דרך לחימה עיקשת בתוך רצועת עזה בגבורה גדולה. במהלך מלחמת חרבות ברזל, אורי התמודד עם פוסט-טראומה קשה ולצערנו, נפטר והוכר כחלל צה”ל.

הכאב העצום על לכתו של אורי זו הפציעה בנפש שאולי לא רואים אותה אבל היא לא פחות ואלי אפילו יותר מפציעה בגוף. אורי מעולם לא היה במקום ששידר לנו באופן גלוי צורך בשיח רגשי או בטיפול כלשהו. אבל הנפש העדינה שלו חוותה חוויות קשות מאד במלחמה ,שהביאו לטרגדיה הנוראה. בשל הנסיבות המיוחדות הללו אורי שלנו הוכר כחלל צה"ל לכל דבר ועניין.

לצערנו אורי אינו היחיד וישנם עוד לוחמים גיבורים רבים בסדיר ובמילואים שחוויות המלחמה יהוו עבורם התמודדות לכל החיים.

כחלק מהנצחתו, ובשיתוף פעולה עם מכינת איתן, אנו יוצאים לדרך חדשה וחשובה: הקמת מרחב רגשי ייחודי במכינה.

אור איתן-הנצחת אורי שלנו בתוך מתחם מכינת איתן

המרחב הזה יוקדש לחניכים ,לבוגרים, ולקבוצות שיהיו מעוניינות לעבור תהליך עיבוד רגשי בנופים הקסומים של מדבר יהודה".

בואו להיות חלק ממורשתו של אורי, לתרומות לחצו כאן>>>

הרב עדיאל אזרד ראש מכינת איתן: "אהבתי את אורי אהבת נפש מדובר בחמד של בחור שנפשו הרכה לא עמדה במראות הלחימה. מתוך הכרה בצורך העמוק לתת מענה רגשי משמעותי דווקא בשנים הקריטיות הללו של המעבר מנערות לצבא ולחיי המעשה.

החלטנו יחד עם משפחת אפשטיין היקרה אותה אנו מלווים כל העת מאז האסון הנורא לצאת ביוזמה המיוחדת הזו שמביאה עמה בשורה אמיתית של חדשנות והבנה – שההיבט הרגשי אינו פחות חשוב מכל תחום אחר בחייהם של צעירים אלו".

אנו קוראים לכם להיות שותפים שלנו במאמץ המיוחד הזה בתרומה להנצחת אורי ז"ל יחד עם שלשת הנופלים האחרים בוגרי המכינה.

אנו מזמינים אתכם להצטרף אלינו ולקחת חלק במיזם המיוחד הזה, מתוך אמונה שביחד נוכל להוביל שינוי משמעותי.

בואו להיות חלק ממורשתו של אורי, לתרומות לחצו כאן>>>

בכבוד ובתודה, משפחת אפשטיין ומכינת איתן.

אור איתן לזכרו של אורי אפשטיין הי"ד
אור איתן לזכרו של אורי אפשטיין הי"דצילום: מכינת איתן