
פתאום קם אדם ומגלה שממש ליד פתח ביתו (או אזור מגוריו) פורחים להם אלפי פרחים. לא סתם פרחים שאנו רגילים לראות ברחבי ארצנו אלא דווקא מלך הביצה, או בשמו המלכותי יותר - נרקיס.

שלושה מוקדים מוכרים ברחבי הארץ נהנים מהפריחה הרחבה: ליד ביתן אהרון בעמק חפר, ליד גלילות וליד דימונה. ריכוז נוסף נמצא לא הרחק משדה בוקר אך הוא דורש יותר הליכה. חיפשנו אחרי הקרובים והזמינים למראה ולריח.
נרקיסי ביתן אהרון
שמש של ינואר בחוץ. שמיים תכולים מלמעלה ושאון המכוניות הנוסעות במהירות בכביש החוף אינו מותיר מקום להסתכל ימינה או שמאלה. מבט חטוף מורה על השלט ביתן אהרון וחבצלת השרון. בשקט בשקט, סיפרו לנו יודעי דבר מבין חברי המושבים שכאן בפאתי ביתן אהרון צומחים ופורחים להם נרקיסים מלכי הביצה.
הסטנו בזהירות את הרכב ופנינו מכביש החוף לכיוון ביתן אהרון. פחות מחמש דקות מהכביש הסואן, האספלט השחור ושאון המכוניות מבצבצים להם מקבצי נרקיסים מרשימים. היופי של מלך הביצה בהדרו. ההליכה זהירה בינות לשלוליות המים שירדנו כאן לפני מספר ימים אבל הליכה על העשב מאפשרת להגיע אליהן.
ממחסום הכניסה למושב 'ביתן אהרון', הקרוי על שמו של אהרון פריימן שסייע ליהושע חנקין ברכישת אדמות האזור (אגב. גם היישוב הסמוך חבצלת השרון קשור למשפחה והוא קרוי על שמה של אשתו לילי - חבצלת באנגלית), נוסעים ברחוב 'דרך הבאר'.
ממשיכים ישר לשביל עפר, בהמשך רחוב דרך הבאר, לכיוון המשתלה. נוסעים בשביל כ-50 מטר, ופונים שמאלה למשתלה נוספת. הלברכט שמה. כאן ממשיכים בנסיעה בינות לעצי הדר בדרך כבושה כ-250 מטר עד לחורשת עצי איקליפטוס.

נכנסים ימינה לחורשה ומיד פונים שמאלה. נוסעים מעט בתוך החורשה, שם תבחינו בשלט מעבר לחניה. חנו ועברו את המחסום מולכם, פנו שמאלה ואל חשש. לכו כ-150 מטרים ומצד ימין מקבצי הנרקיסים.
אל תתביישו... תתכופפו ותריחו. הריח משכר. מרגוע לגוף ולנפש.
המלצה. בדרך החוצה עצרו ליד הבאר הראשונה שנחפרה כאן. שני עובדים עבריים קיפחו את חייהם כדי למצוא מים. תנו להם כבוד.

ריכוז שני ליד הבית לתושבי המרכז נמצא בפי גלילות.
המקום, פי גלילות, האזור שהיה פעם ביצה והיום מנקז את מי הנחל החולף על פני הכפר הירוק, זרוע בימים אלו בפריחת נרקיסים מרהיבה. יודעי דבר מספרים שבחודשים הקרובים יפרחו שם בין היתר כלניות, סביונים ואירוסים ולא רק הם - כך גם עוד 11 מיני צומח מוגנים על פי חוק, בהם מינים נדירים וכאלה החשודים כנכחדים.
מיהו הנרקיס הכה נעלם? עיון מדעי מגלה שהצמח היפה הזה מונה כ-65 מינים שונים, מתוכם שניים הגדלים בר במדינת ישראל. רוב מיני הנרקיס גדלים בר באגן הים התיכון, אך יש גם מינים הגדלים במרכז אסיה ובסין. מינים שונים פורחים לאורך כל השנה, אך רבים מהם פורחים בסתיו ובחורף. צריך לציין שהנרקיס הוא ערך טבע מוגן בישראל.
רוצים עוד? ריכוז נוסף אך בהיקפים שהולכים ויורדים נמצאים ברמת דימונה.
על רמת דימונה עמדה פעם נערה ושמה סימונה. היום, על הרמה הזו נבנו בתים ובחלקם המזרחי הפונה אל המדבר וצופה פני ים המלח, פורחים בימים אלו נרקיסים ואלו עוטפים את המדבר בלובן יפהפה (וגם צהוב).
הנרקיס בהחלט חביב ולא יפריע לו שתגיעו ותיהנו מהפרח הנפלא הזה, רק אל תקטפו אותו.

ואיך רואים אותם? המסלול המסומן כחול הוא בדרגת קושי קלה-בינונית (בתחילתו יש טיפוס תלול אך קצרצר) ומתאים לכל המשפחה. אורכו כ- 1.5 ק"מ.
נקודת היציאה היא בקצה רחוב אלנקווה בדימונה, בסימון כחול היוצא מהכביש, ליד כפר הסטודנטים.
המסלול הקצר מעגלי ואורך כשעה, כמובן עם עצירת התבשמות מריח הנרקיסים, וגם לרחוץ פנים ולשכשך באחד הגבים הצלולים עם כוס תה מתוק לחימום האווירה. יש להצטייד בנעליים נוחות להליכה ובליטר וחצי מים לאדם.
אפשרות נוספת היא בהחל חצץ לא הרחק משדה בוקר אך זה כבר דורש רכב שטח או הליכה של ק"מ וחצי.
אבל מה לא עושים בשביל הנרקיס?