
על מסעדת FLAME שמעתי לפני כמה חודשים, שף אורן אסידו המוכר לחובבי האוכל ממסעדת הולה המוצלחת, הגיע לאחר כמה סבבי מילואים, לסגור מעגל, כי ממש במתחם בו שוכנת FLAME, התחיל אסידו את דרכו הקולינרית, רק שאז שכנה באותו חלל מסעדת 'לומינה' של שף מאיר אדוני.
אסידו לקח את המסעדה לידיים שלו ובנה תפריט, שמי שבאמת מכיר את אורן ואת השפה הקולינרית שלו, יכול להבין מה בדיוק עבר לו בראש.
המסעדה ממוקמת בקומה הראשונה של מלון קרלטון בתל אביב, ובימים נעימים אפשרי גם לשבת לאכול במרפסת הצופה על הים ממש מקרוב. למסעדה יש גם חדר פרטי לאירועים וחדר יישון בשר, ממנו יוצאים הבשרים המשובחים המרכיבים את המנות בתפריט.

התפריט מציע מנות פתיחה, מנות ביניים ומנות עיקריות מגוונות.
למנות פתיחה וביניים לקחנו "צלעות תירס", מנה לא קטנה, עם 6-8 פרוסות של תירס מתובל ומעושן, מנה טעימה מאוד. הביעה במנה הזו, שהיא מצריכה אכילה עם הידיים, לא שזה מפריע לי, אבל לאישתי זה מפריע. בעיקר ליקוק האצבעות בסוף כל קלח תירס. לא נורא, היא תתגבר.
בנוסף לקחנו סלט חסות ועלים שהיה חמצמץ ומרענן מאוד, העלים לא חתוכים כמעט בכלל מה שמשאיר אותם מלאי נפח וטעם, על הסלט מפוזרים פיצוחים בנוסח ג'עלה וויניגרט לימון כבוש.
מנה נוספת שבחרנו בהמלצת המלצר, היא "שייטל", מי שלא אוהב בשר חי, שיעבור לפסקה הבאה. מי שנשאר איתנו, קודם כל עשיתם נכון, כי מנת השייטל, היא לא מנה שתרצו לפספס, פרוסות שייטל כבוש עדין, עם שמן זית, בצלצלי שאלוט, פלפל חריף ומעל הכל עגבנייה סחוטה. מעדן.
ואם בבשר חי עסקינן, גם המנה הבאה היא לחובבי הז'אנר, טרטר בקר שמגיע על מצע של קרקר זעתר פריך מאוד עם טבסקו בשביל הקיק החריף ומח עצם.

מהסתכלות ראשונה במנות העיקריות, קצת התבאסתי, למה? כי ידעתי שאני לא יכול לבחור את הכל.
עכשיו אני אגיד עוד משהו, בתפריט, חוץ ממנות עיקריות, יש אופציה להזמין נתחי בשר לפי משקלים, המשקלים לא קטנים, לכן אם אין לכם פרטנר "קרניבור" אז לא בטוח שתלכו על האפשרות הזו.
אני הייתי במסעדה עם אישתי, שהיא לא אכלנית כמוני, אז ויתרנו הפעם על הנתחים, אבל מבטיח בלי נדר לחזור לנסות גם אותם.
למנה עיקרית לקחנו "סיח עוף" שזה בעצם שיפוד פרגית מזוגג בגלייז מתקתק, השיפוד יושב על טחינה, ואני פריק של טחינה, לכן אני מרשה לעצמי לומר שהיא לא הייתה מושלמת. היה חסר בה חמיצות ומליחות, שלדעתי היו מרימים את טעם השיפוד ברמה אחת לפחות. לא נורא. בכל זאת המנה הייתה טעימה מאוד.
המנה העיקרית השניה הייתה "פילה בקר", עכשיו מה הבעיה בפילה? שאם הוא לא מגיע עשוי בדיוק במידה הנכונה (לא יותר ממדיום!!) זה פשוט לא זה. למזלנו, השף הקפיד מאוד על המנה הזו והיא אכן הגיעה מדוייקת להפליא. המנה משלבת גם חתיכות של ארטישוק ירושלמי שממש נמס בפה וגם 2 סוגי פטריות וקרם ארטישוק נעים וטעים.

פה בגדול די היינו מלאים, אבל בשביל סקירה אמיתית, חייבים גם קינוח, לא בשבילי חס ושלום, רק בשבילכם. סתם. גם בשבילי.
לקינוח לא בחרנו, כי מסתבר שהיו רק 2 מנות קינוחים באותו יום, אז לקחנו את שתיהן. הראשונה הייתה סוג של טארט לימון מפורק, עם גלידת וניל וקציפות פיסטוק ולימון, מנה סופר טעימה וכיפית לסיום ארוחה כבדה. הקינוח השני היה די פשוט לטעמי, גלידת וניל וגלידת פירות טרופים שישבו על קרם תותים נחמד. לא משהו פסיכי. אבל טעים ונחמד לסיום ארוחה.
בגדול, אני מכור לפיסטוק, כל פעם שיש אפשרות לקינוח פיסטוק, אני לוקח. אז אני פונה מעל במה מכובדת זו, לשף אורן אסידו, אנא ממך, עד הפעם הבאה שאני בא, תמציא משהו מטורף עם פיסטוק. עם ישראל ואני במיוחד, נודה לך מאוד.