הרב נעם ולדמן באזכרה לזכר אביו זצ"ל
הרב נעם ולדמן באזכרה לזכר אביו זצ"לצילום: זיו שרעבי

בישיבת ניר בקריית ארבע נערכה האזכרה השנתית לראש הישיבה הרב אליעזר ולדמן זצ"ל, במעמד רבנים ואישי ציבור.

הרב אברהם יצחק שוורץ, רב העיר קריית ארבע חברון ור"מ בישיבה התייחס במסגרת דבריו לעסקת החטופים המסתמנת. "אנחנו אחרי שנה וחצי של מלחמה שיש בה הרבה גבורה ומסירות נפש כאשר במעמד הזה יש אבות שכולים ועל הפרק עסקת כניעה מבישה שלכאורה מחזירה אותנו הרבה אחורה", אמר הרב שוורץ.

הרב שוורץ ביקש גם לראות את מסירות הנפש של העם בשנה וחצי האחרונות. "להחלטות הממשלה יש השפעה אבל יותר מכך יש השפעה למסירות הנפש של עם ישראל, מאות אלפי מגויסים בסדיר ובמילואים, נשים גיבורות מופלאות, מאות ואלפים פצועים ונופלים שהטביעו חותם של מסירות נפש בנשמת האומה, החותם הזה הוא חי וקיים ומקרב את הגאולה, גם אם מבחוץ נראה לא טוב אבל המסירות נפש והגבורה חיים".

הרב נעם ולדמן, בנו וממשיך דרכו בראשות הישיבה, הוסיף: "על מדינת ישראל והמנהיגים שלה ללכת ולהוסיף עוצמה ובגבורה, להוביל את עם ישראל בזקיפות קומה".