
ראש מועצת שומרון יוסי דגן תוקף הערב (ראשון) את עסקת החטופים במסגרתה משוחררים מאות מחבלים מסוכנים לשטחי יו"ש.
"כל לב יהודי וכל אדם נורמלי בעולם, מתרגש עד דמעות מלראות את החטופות חוזרות למשפחתן. כולנו מחבקים, מחזקים ומתפללים לחזרתם של כל החטופים. באותו משפט ומתוך אותו לב יהודי חייבים לומר: שחרור המחבלים ליו"ש הוא סכנה ברורה למדינה! מדובר בשינוי דרמטי ורע בשטח, שמחייב שינוי דרמטי בהתנהגות, ולא להיות בקונספציה. התרענו וזעקנו, לא לשחרר מחבלים ליהודה ושומרון, ולא להפסיק את המלחמה. לצערי הרב אנחנו עדים כעת לחגיגות שמחה של תומכי הטרור ביהודה ושומרון וברחבי העולם.
שחרור סיטונאי של מחבלים ליהודה ושומרון, הוא סכנה ברורה למדינה! הוא לא מסכן רק את תושבי יהודה ושומרון, הוא מסכן בצורה ברורה את כלל אזרחי מדינת ישראל, במיוחד את 'עוטף יהודה ושומרון' - מתל אביב דרך נתניה, חדרה ועד ירושלים. ממשלת ישראל קיבלה החלטה גרועה וקשה".
בימים האחרונים, כשנודעו פרטי העסקה, פרסם ראש מועצת שומרון יוסי דגן, הצהרה רשמית מצולמת - באופן חריג ולא רגיל מתוך הארוע הרשמי בו השתתף באחוזת טראמפ במר-א-לגו, בעת פרסום הפרטים המסתמנים.
בהודעה מאחוזת מאר א- לאגו אמר דגן: "אסור לשחרר מחבלים ליו"ש ואסור לעצור את הלחימה, משמעות העסקה היא להשאיר את חמאס בשלטון ולהשאיר אצלו חטופים ואסור לתמוך בזה. על ישראל לסיים את המלחמה הזו בנצחון ובהשמדה מוחלטת של חמאס ובהחזרת כל החטופים. עסקת כניעה לא משרתת את האינטרס הישראלי וגם לא את האמריקני".
דגן דורש בעקבות יציאת העסקה לדרך למרות האזהרות, שינוי מוחלט של האסטרטגיה הצבאית הביטחונית ביהודה ושומרון: "אני דורש שינוי ביטחוני אסטרטגי עכשיו - לסיים את הקונספציה. המלחמה בטרור חייבת להימשך ביתר עוצמה, וחובה לשים פוקוס עכשיו על יהודה ושומרון, ועל כן באופן מיידי - אני דורש מממשלת ישראל להורות להחזיר את כל המחסומים, לצאת למבצע צבאי אמיתי בצפון השומרון - כולל הנעת אוכלוסיות מחבלים, ולעשות טיפול שורש לטרור.
אני דורש כי בכל תהלוכה שבה מחבלים מכל ארגון שהוא צועדים עם כלי נשק - חיל האוויר צריך לקבל הנחיה להגיע עם מסוק ולהוריד אותם מלמעלה".
דגן הדגיש "ההתיישבות בשומרון היא חזקה. אנחנו יהודים מאמינים, ציונים. אנחנו מאוד כועסים וזועמים על ההחלטה חסרת האחריות הזו של הממשלה. אבל אנחנו לעולם לא נתייאש מלעשות ולתקן. אנחנו נתחזק - עוד יותר, נתחזק ונעשה את שליחותנו כלפי כל עם ישראל: לבנות את הארץ וליישב אותה".