
שעת בוקר מוקדמת ואתה מרגיש מנומנם משהו. הדבר שהכי תרצה עכשיו הוא כוס קפה חזק ומהביל. מה אנחנו צריכים לדעת כדי לענות על הבקשה הכה תנועה הזו.
מרכז המבקרים החדש של קפה לנדוור בחולון מספר בימים אלו את סיפורו של הקפה בישראל. זה החל כבר משנת 1919 לפני 105 שנים בברלין כאשר משה לנדוור החליט שהוא רוצה לעשות קפה. עוד לפני המלחמה העולמית , בשנת 1933 עולה המשפחה ארצה ומקימה פה את בית הקלייה הראשון.

יעברו שנים עד 1964 אז הוקם המפעל לייצור הקפה ומאז הוא שם. יוני פדרמן מנכ"ל הפעל מספר לנו שעכשיו הם פותחים גם מרכז מבקרים חדשני כדי לראות מה בעצם עומד מאחורי המילה הכה שכיחה הזו – קפה.

מה הסוד של קפה שחור לנדוור, ושל המוצרים שהגיעו אחריו? מתחליפי הקפה של תקופת הצנע, ועד לדור השלישי של הקפה – מותג הקפה הישראלי חוגג 60 שנה ופותח את שערי המפעל לסיור וסדנה שחושפים את חובבי הקפה לכל המגמות החמות בשוק כיום: קפה חד זני, חליטה קרה ועוד, לצד היכרות מעמיקה עם אופני ההכנה של קפה ישראלי: מאילו מדינות מגיעים הפולים? מהם הבלנדים הנפוצים? וכמובן – איך להכין קפה איכותי ומפנק גם בבית? וגם עונים על השאלה ערביקה, רובוסטה ומה שביניהם. מסתבר שלא רק קפה. נכון ששניהם הם הזנים העיקריים אבל יש הרבה סודות בדרך. למשל אגלה לכם שהתשובה כמות המים לעומת ריכוז הפולים (הכי טוב 18 גרם פולים ל 250 מיליליטר מים ..)
הסדנאות, מועברות על ידי מדריך קפה כוללת גם בנוסף סיור במפעל, טעימות קפה ונשנושים.