באולפן ערוץ 7 מתארחת הריתמיקאית מלכהלי בלוי חנוכה לשיחה על ריתמיקה, מסרים תודעתיים שחודרים מהחברה הכללית לחברה הדתית והחרדית והשדולה החרדית והדתית שהיא עומדת בראשה ופועלת בכנסת.

את דבריה פותחת מלכהלי בהתייחסות לפעילותה כריתמיקאית חרדית שעשתה שימוש באמצעים מקצועיים כמו מוסיקה, קורדינציה, מוטוריקה ועוד על מנת לחזק לתת מענה לצורך במגזר החרדי באופן המותאם לו ולערכיו. בעיניה, היא מציינת, מדובר במקצוע פרה-רפואי שכן הוא מונע פערי התפתחות ומהווה בסיס לתחומים כמו קריאה, יחסים חברתיים ועוד.

מוסיקה, היא מציינת, עוקפת את המוח הקדמי ואת שלב השפה וכך היא מהווה גם גשר לתקשורת עם חולי אלצהיימר.

לתחום זה של ריתמיקה הגיעה מלכהלי מתוך הצורך הפרקטי והאישי שלה כאם שרואה שהדבר חסר לילדיה שלה, ומתוך ההבנה שסביב הילדים אין תוכן תמים. כל תוכן חינמי משמש להעברת מסרים וערכים שאינם בהכרח תואמי החברה החרדית והדתית. לתובנה זו יש גם צד שני שאותו חוותה מלכהלי כבר בהוצאתה לאור של הקלטת הראשונה שלה, קלטת משחק לגיל הרך, שחברת ההפקות הגדולה אליה הגיעה סירבה להפיק משום המסרים הסמויים שכלולים בה, בביגוד הצנוע של הילדים, בהפרדה בין בנים לבנות, בברכה שלפני האוכל וכיוצא באלה.

כיום היא מרכזת את הסרטים שהיא מפיקה באתר שלה ומעניקה שעות רבות של שידור לילדים במסגרת הערכית המותאמת למגזרים החרדי והדתי. לבד מכך היא מציינת את עבודתה בהכשרת הורים ואנשי חינוך לעבודה נכונה ומותאמת עם ילדים הזקוקים גם לחיזוק גופני דרך אותם משחקים שהיא מפתחת ומפיצה.

תשומת הלב שלה למסרים סמויים שחודרים לילדי הציבור החרדי גרמה למלכהלי לתת את דעתה גם למסרים שעוברים מהחברה הכללית לחברה החרדית דרך מה שהיא מגדירה כחוליה החלשה ואלו נשות המגזר הנחשפות מטבע היותן עובדות לעולם הרחב, זה שאינו מחזיק בערכים דומים לשלהן. "הבנתי שצריך לעשות מעשה ולכן הקמנו את השדולה, לגייס נשים מחוברות יעד בעלות אוריינטציה משותפת שמבינות את המקום של האישה בבית ואת החוזק שלה כעיקר הבית וכשמנפצים את עמוד התווך של הבית הכול קורס. את זה מבינים גם הכוחות שמסביב", היא אומרת ומדגישה את היות האישה החרדית יעד, משום שהיא זו שיוצאת מחומות המגזר החרדי לעבודה במסגרות כלליות.

"האישה הזו, שמוקפת באנשי מקצוע אחרים, שלכאורה רוצים להגדיל את הדעת והמקצועיות שלה, היא סוג של חוליה חלשה כי כאשר היא מקבל תוכן וממצת אותו, כשהיא תגיע הביתה זו השפה שהיא תדבר", אומרת מלכהלי המדגישה כי התופעה קיימת גם במגזר הדתי לאומי, חרד"לי החסר תיוג מוכר.

"אחד הדברים המיוחדים בשדולה הוא שיש כאן שני ציבורים שלכל אחד מהם יש את עולמו שלו שמתפקסים על המחבר והמשותף, וכל מה שמפריד מחוץ לבית ספרנו. אין כן עניין של אגו. יו"ר השדולה, לימור סון הר מלך, מתנהלת בענווה, חולקת כל עשייה עם כל ח"כ ובלבד שהדברים ייעשו". בין הנושאים הנידונים בשדולה גם שימור פריון, הפרעות אכילה, שירות לאומי, חופשות לידה, לימודים אקדמאיים בהפרדה ועוד, סוגיות שהשדולה חוללה בהם מפנה של ממש.