
בשבת שבה מברכין את חודש שבט ואחרי ימי שמש רבים, החורף חזר השבוע לביקור ואתו הגיעו הפריחות המדהימות ברחבי הארץ. רקפות בשלל צבעים ומקומות, אירוסים, נרקיסים וגם השקדיה ששוקדת להגיע בחודש הזה כבר פורחת.
ליקטנו עבורכם מספר הצעות לאתרי פריחה יפהפיים, שבהם תוכלו גם לראותן וגם להתבשם מהאויר הצלול מעל והפריחה מתחת.

רקפות ביער גלעד, גבעת הרקפות
את הרקפת המצויה ניתן למצוא במרחבים רבים ברחבי הארץ אך אין ספק שבכמה מקומות היא פורחת וללא הסבר מעמיק בכמויות מטורפות.
הראשונה היא בגבעת הרקפות ביער גלעד. מילה על הצמח. הרקפת היא צמח פקעת הנפוץ במזרח הים התיכון במרחב שבין טורקיה לישראל. הפרח מקסים ביופיו. כל פרח נישא על עוקץ ארוך, שקצהו העליון מכופף כלפי מטה. גם הפרח פונה למטה, אך כאשר הוא נפתח, מתקפלים עלי הכותרת הארוכים לאחור, תופעה המעניקה לפרח את מראהו המיוחד. כל פרח מחזיק מעמד כשלושה שבועות, אך פקעת אחת עשויה להצמיח פרחים בזה אחר זה ולשמור על תקופת פריחה ארוכה.

איך מגיעים? במחלף אליקים פונים לכביש 672 לכיוון קיבוץ גלעד. לאחר כ-11 ק"מ מגיעים לחניון גבעת הרקפות, שנמצא ממערב לכביש, ובו מגרש חנייה וחורשה עם שולחנות קק"ל. ממזרח לכביש תוכלו לראות את הגבעה. חוצים את הכביש, עוברים ליד שלט קק"ל עם הכיתוב "יער הרקפות" ולאחר כ-200 מטר מהכביש מגיעים לגבעה.
ריכוז שני של הצמח הורוד-סגול -לבן הזה נמצא ביער טל שחר.
גבעת הרקפות טל שחר
ריבוי הגשמים בשלהי חנוכה, הביא גם לעונה ברוכה של רקפות. נכנסים לתוך מושב טל שחר חוצים את המושב מצפון לדרום וביציאה ממשיכים בדרך עפר טובה עד לתחילת המסלול. גבעה קסומה ובה פורחות הרקפות במרבדים ובשטחים מרהיבים. צבעי ורוד, לבן וסגול עם אלפי רקפות בגדלים שונים, פורחים בגבעה בכמויות. שבילים רבים חוצים את הגבעה ובכל פינה עוד ועוד רקפות.

לא הרחק משם בכניסה למושב צלפון ריכוז משמעתי גם כן.
יער צלפון
נסיעה קצרה לכביש 44 (צומת נחשון) ואנו בפתח מושב צלפון. שלל רקפות מצפות לנו בפתח הכניסה למושב. פונים ימינה מהכביש הראשי, ומיד שמאלה לחניון יער קטן של הקק"ל. כמה צעדים במעלה הגבעה, בין האורנים, תגלו את ים הרקפות. אין מקום להניח את הרגל. לאורך השביל, מטפסים על הגבעה בין סלעים ואורנים. בכל פינה, תגלו עוד ועוד קבוצות של רקפות, לאורך הדרך שרידי גתות, גומחות וספלולים החצובים בסלע.

רקפות מצויות ביער יהדות תימן
איך מגיעים? נוסעים בכביש מס' 1 (תל אביב ירושלים) . במחלף שער הגיא פונים דרומה לכביש 38, (שער הגיא-בית שמש). מעט לפני צומת אשתאול יש פנייה שמאלה לדרך עפר מסודרת ליער הקדושים. (רכב שטח יכול להיכנס לכיוון המערה), כדי להגיע לאנדרטת "גווילי האש", ממשיכים ופונים שמאלה (מזרחה) בצומת אשתאול לכביש 395, (אל יישובי רמת רזיאל).
אירוס ושקדיות בגבעת התיתורה בגבעות מודיעין
אי אפשר להתעלם מהשקד הפורח. העץ פורח לפני שהוא מלבלב ולובש שמלת כלה לבנה-רודה ומרהיבת עין. השקד הוא מעצי הפרי הוותיקים בארץ. שרידי עץ וקליפות שקד התגלו בחפירות יריחו בשכבות מהתקופה הקדומה והעץ נזכר פעמים אחדות בתנ"ך. בראשית המאה העשרים התפשט גידול עצי השקד במגזר היהודי ובמגזר הערבי גם יחד. המגדלים ידעו להעריך את דרישותיו הצנועות של העץ, המסתפק בכמויות מעטות של מים ואינו מתאונן גם כאשר מגדלים אותו בקרקע גירית.
בגבעת התיתורה או בגבעת אורפילה במרחב העיר מודיעין שפע של שקדיות, רקפות, אירוס ואפילו קחוון פורח.

קחו את עצמכם וטיילו. החורף בישראל קצר. במיוחד השנה. אז לא להחמיץ.