
שר התרבות והספורט מיקי זוהר נאלץ להודיע הערב (שני) על פרישתו מההסכם שנחתם לפני כחודשיים במוסדות הלאומיים.
ההחלטה התקבלה לאחר שבימים האחרונים סיעות הימין בקונגרס הציוני הודיעו בזו אחר זו על פרישה מההסכם וזוהר נאלץ להודיע באופן סופי על פירוק ההסכם.
כזכור, לפני כארבעה חודשים הוביל זוהר יחד עם חבר הכנסת דוד ביטן מהלך ששינה את הכוחות בקונגרס הלאומי וגרר ביקורת מצד אנשי ימין.
זוהר מסר כי הוא וחיים כץ פועלים יחד עם דוד ביטן להעביר לשינוי בחוקת הליכוד לחיזוק מעמד חברי המרכז, וניכרת רוח ברורה בקרב החברים לתמיכה בהצעה.
לדבריו, "המהלך החדש, הנתמך על ידי ראש הממשלה בנימין נתניהו, נועד לאחד את גוש הימין בקונגרס ולהבטיח שיתוף פעולה מלא גם בהמשך. המהלך צפוי לחזק משמעותית את עמדות הימין במוסדות הלאומיים ולספק תשתית לפעילות אפקטיבית וערכית".
זוהר מסר: "כמנהיגי ציבור, עלינו לוודא שעמדותינו הערכיות משתקפות באופן מלא במוסדות הלאומיים, ולכן אני פועל לחזק את האחדות בגוש הימין ולממש את המחויבות שלנו לציבור. בימים הקרובים תערך הצבעה במרכז הליכוד שנועדה לחזק את התנועה שלנו במוסדות הלאומיים ואני בטוח שחברי המרכז יפעלו נכון ויחזירו את הכח לעצמם. אנו מבקשים את אמונם בהצבעה בעד שינוי החוקה, כדי להחזיר את הכוח לחברי מפלגת הליכוד".
מהליכוד העולמי נמסר בתגובה: "טוב עשה מיקי זוהר שפירק את ההסכם שרקח עם השמאל כפי שהורה לו בית הדין של התנועה. אסור לפצל את הליכוד ולהעניק כח לגורמי שמאל קיצוני. אנו מודים לראש הממשלה שהפעיל מלא כובד משקלו על מנת לבלום את ההסכם המסוכן שניסה להוביל השר זוהר. זה הזמן לאחד שורות ולהביא הישגים לימין".