חבר הכנסת משה סעדה מתייחס בראיון לערוץ 7 לביקורת נגד הצעת הפשרה של ההורים השכולים דדי שמחי ויזהר שי.
סעדה מדגיש בדבריו כי כאשר עלתה ההצעה דווקא ממי שאינם אישים פוליטיים אלא מהורים שכולים, קיווה שהדברים יתקבלו באוזן קשבת משני צידי המתרס, אך במקום שיח מקרב נתקל בהתנגדות לא רק מנציגי מערכת המשפט שאותם הוא רואה ככאלה שמגיעים מפוזיציה פוליטית, אלא גם מדן מרידור, שר המשפטים לשעבר ובעבר איש הליכוד.
"ציפיתי שיגיד איך אפשר לייצר מתווה טוב כדי להגיע לפשרה ואני שומע עוד קנאי שאומר שזה הרס הדמוקרטיה והחוק יגרום לדילים ולפוליטיזציה", אמר. "שאלתי אותו אם עד היום לא היו דילים ופוליטיזציה. לכן אני אומר לצערי שכולם בפוזיציהפוליטית על מלא. מהצד שלנו יש רצון אמיתי להגיע לפשרה כי אנחנו רוצים לנצח במלחמה ושם אנחנו רוצים להכריע. לעומת זאת יש צד שני שחושב שאנחנו לפני השבעה באוקטובר ורוצה לקחת אותנו שוב להתנגשות לא ראויה לזמן הזה".
על דבריהם של אישים מהמחנה הממלכתי על נכונות להגיע לפשרה, אומר סעדה כי מדובר בלא יותר מאשר אמירות שתכליתן להתייצב בסקרים כמפלגת מרכז בעוד בדיונים עצמם הדברים לא באים לידי ביטוי. "אני לא שומע מהם אמירה ערכית, בקשה וזעקה להגיע למתווה פשרה. זה מה שהייתי מצפה מהם".
חבר הכנסת סעדה מזכיר כי הרקע הפוליטי ממנו מגיע יזהר שי אינו זה של הקואליציה ואף על פי כן הוא רואה במתווה צעד נכון והתגובה היא סירוב מצד כל גורמי האופוזיציה והסכמה מצד הקואליציה על אף שבעיניו מדובר בפשרה והליכה משמעותית לקראת האופוזיציה. "יש צד אחד שהוא המבוגר האחראי וצד שני של הקנאים, והמציאות הזו תביא אותנו לחורבן הבית. לשם אנשים כמו דן מרידור מובילים אותנו".
בהתייחס למינוי השופט עמית לנשיא העליון, מעריך חבר הכנסת סעדה שהדברים לא הגיעו לסיומם מאחר והחשדות נגד השופט עודן תלויות ועומדות והוא אכן מאמין שיבוא יום והדברים ייחקרו. "הציבור יידע מה בדיוק קרה שם. יש כאן חשדות משמעותיים בשלוש פרשיות, עבירה פלילית של הפרת אמונים".
"בתפקיד הקודם שלי מיניתי שוטרים וקצינים, גם לתפקידי מפכ"ל וגם לתפקידים זוטרים כמו ראש משמרת סיור, ומספיק שהיה על המועמד מידע, היינו עוצרים את המינוי באותו רגע ובודקים, מאששים או מפריכים, אבל השופט עמית אומר שהוא לא כמו כל אזרח, הוא עוטה על עצמו את הגלימה ודורש לעצמו חסינות. הייתי מצפה ממנו להשיל את הגלימה ולומר תבדקו, דווקא כי אני גבוה מעל גבוה. אחרת, אין אמון לציבור במערכת אכיפת החוק".
לטעמו של חבר הכנסת סעדה הדרך לבדוק ולתקן גם את מינויו של עמית עוברת דרך היועמ"שית, שלו הייתה נוהגת באופן סביר הייתה עוצרת את ההליך עד להשלמת הבדיקה על ידי גורם אובייקטיבי. "ברגע שנחליף יועץ משפטי לממשלה יהיה שינוי. המערכת תחזור ותהיה ממוצפנת על צדק וערכים ולא על פוליטיזציה".