איתן כבל
איתן כבלצילום: מרים אלסטר, פלאש 90

נדב תמיר, מנכ"ל ג'יי סטריט ישראל, שוחח עם אריה אלדד ואיתן כבל ב-103fm, לאחר שארגונו הואשם שסייע לסנטורים אמריקנים לעכב חימושים לישראל תחת ממשל ביידן.

תמיר סיפר תחילה מה היה המהלך בו תמך ארגונו. "האמת היא שהייתה הצעת החלטה שהיה ברור שהיא לא עוצרת שום חימוש. היא נועדה להביע מחאה, שנתניהו מתייחס לסיוע האמריקני כצ'ק פתוח, ומתעלם מהבקשה של ביידן - גם לגבי הסיוע ההומניטרי וגם לגבי היום שאחרי".

היה חשוב לנו להעביר את המסר הזה ועובדה כשטראמפ החליף את ביידן הוא התחיל להקשיב, כי התייחסו אליו ביותר עוצמה. עכשיו בדיעבד אני רואה, שאחת הסיבות שהמלחמה שלנו נמשכה ללא תוחלת, שחיילים שלנו נהרגו, שחטופים נהרגו בחודשים שהיה אפשר כבר להשיג הפסקת אש, היא שביידן היה עדין מדי עם נתניהו. ג'יי סטריט באופן רציף תומך בסיוע לישראל, ביחסים המיוחדים, אבל אי אפשר להתייחס לסיוע האמריקני כמובן מאליו ולהתעלם מהציפיות לערכים משותפים מצד הממשל", הוסיף.

לדבריו, "אנחנו ארגון אמריקני שמייצג את רוב הגדול של הקהילה היהודית האמריקנית ורוב הציבור היהודי האמריקני חושב שהסיוע מארצות הברית הוא חשוב, אבל אסור לישראל לקחת אותו כמובן מאליו וממשל אמריקני צריך להשתמש במנופים שיש לו, בכדי למנוע מממשלה ישראל להשתמש בסיוע למטרות שאינן תואמות את הערכים והאינטרסים".

כאשר נשאל על משמעות עצירת משלוח הדי-9 שפעלו ברצועה טען כי "כלי הדי 9 הצילו הרבה חיילים בתחילת המלחמה בהמשך המלחמה הם היו פשוט כלי להמשיך מלחמה ללא תוחלת".

איתן כבל השיב לו: "אני רוצה שתהיה לי מלוא האמפטיה אליך, אבל אני מתנגד לחלוטין לאמירות מהסוג הזה שיקבעו מה נכון ומה לא נכון. אני מתנגד לממשלה ואני נלחם בה יום יום. הדבר הזה הוא חציית קו בעיני".