תושבי שער הנגב וישובי אשכול החוששים כי אדמותיהם יימסרו לידי ערביי הרשות וכי קו הגבול המתקרב מסכן אותם, יצאו היום להפגנות.

כתבנו בדרום משה פריאל מוסר כי בשטחי המועצה האזורית שער הנגב וישובי אשכול נערכה היום הפגנה חסרת תקדים כנגד חתימה על "הסכמות ז'נבה", הצפוייה להתקיים ביום ג' בשוויץ.

הסכמות ז'נבה גובשו ביוזמת אנשי שמאל קיצוני בראשם יוסי ביילין, בחסות ובמימון ממשלת שוויץ.

התושבים המפגינים הניפו את דגלי "פלשתין" במחאה על החתימה הצפויה על ההסכמות.

עפ"י ההסכמות יימסרו לידי ערביי הרשות כ-90.000 דונמים משטחי הנגב המערבי, וזאת במסגרת מה שהוגדר ב"הסכמות" כ"חילופי השטחים". הדבר מקרב את קו הגבול למרחק אותו מגדירים תושבי שער הנגב כמסוכן.

כאמור לפני הצהרים התכנסו מאות מתושבי האזור בשטחי קיבוץ כיסופים על קו הגבול "החדש" שייווצר לאחר שימסרו האדמות לערבים. הם הניפו את דגלי אש"ף באזור.

יצויין כי מזה שבועיים עורכים תושבי מועצה איזורית שער הנגב ואשכול, רובם בני הדור השני של מפא"י ההיסטורית המחזיקים בתפיסה פוליטית שמאלנית, מסע מחאות כנגד אדריכלי "הסכמות ז'נווה", ביניהם, ח"כ עמרם מצנע ויוסי בייליין.

כתבנו מוסר עוד כי במהלך ההפגנה אמר ראש מועצה איזורית שער הנגב אלון שוסטר כי "לא ייתכן ש-500 מ' מהבתים הקיצוניים של קיבוץ כיסופים יבנו בתים רבי קומות של פלשתינים, שישקיפו על בתינו, ומשפחות יהיו נתונות כל העת לצליפות של מחבלים".

ראש מועצה איזורית אשכול, אורי נעמתי, מסר כי "אני רוצה להודיע לעם ישראל שתושבי ישובי חבל עזה, אשכול ומועצה איזורית שער הנגב לא יסכימו בשום אופן לוותר על אותם שטחים, ולא נסכים לסכן את חיינו למען משהו לא ברור".