יו"ר מפלגת הציונות הדתית, שר האוצר בצלאל סמוטריץ', מגיב הבוקר (רביעי) להצהרות הנשיא טראמפ בתום פגישתו עם ראש הממשלה בנימין נתניהו.
"התוכנית שהציג אתמול הנשיא טראמפ היא התשובה האמיתית לשבעה לאקטובר, מי שביצע את הטבח הנורא ביותר על האדמה שלנו, ימצא את עצמו, מאבד את האדמה שלו לתמיד", אמר סמוטריץ'.
הוא הוסיף "עכשיו נפעל כדי לקבור סופית בעזרת השם את הרעיון המסוכן של המדינה הפלסטינית על מה שראינו ושמענו אתמול מהנשיא טראמפ, צריך לומר תודה גדולה והרבה יותר ממילה טובה לראש הממשלה בנימין נתניהו, ולשר דרמר שמלווה אותו ביחסי ישראל - ארצות הברית הרבה מאוד שנים".
השר הסביר "כשהחלטתי להישאר בממשלה למרות התנגדותי לעסקה, כשהחלטתי לשמור על ממשלת הימין, הסברתי ששוכנעתי במחויבות העמוקה שלהם, של שר הביטחון, של יתר חבריי לממשלה לניצחון המלא ולהשמדת חמאס.
עשיתי זאת על בסיס היכרות אינטימית עם המהלכים מאחורי הקלעים בחודשים האחרונים, ועל בסיס שותפות בגיבוש התוכניות שלנו להמשך המערכה בכל החזיתות, ותאמינו לי שזו רק ההתחלה".
"אני מקווה ומאמין שעם ישראל מבין היום טוב יותר כמה חשוב לשמור על ממשלת הימין ולא לערער אותה. וכמה הזדמנויות, טמונות בכך, בעזרת השם", סיכם.