דונלד טראמפ
דונלד טראמפSteven Hirsch/Pool via REUTERS

נשיא ארה"ב הודיע במהלך טיסה הלילה (שני) מעל מפרץ מקסיקו כי שינה את שם המפרץ ל"מפרץ אמריקה".

בנוסף, טראמפ הודיע כי ה-9 בפברואר יוכר כ"יום מפרץ אמריקה" לציון שינוי השם.

חופי המפרץ נמצאים בארצות הברית, קובה ומקסיקו. כבר בימי ההתיישבות האירופאית ביבשת התנהלו מאבקים על המפרץ שעתיר במשאבי טבע.

טראמפ אמר במהלך הטיסה: "היום אני עורך את הביקור הראשון שלי במפרץ אמריקה מאז שינוי שמו. מכיוון שהממשל שלי מחזיר את הגאווה האמריקנית בהיסטוריה של המדינה, ראוי ומתאים לאומה הגדולה שלנו להתאחד ולהנציח את האירוע החשוב הזה ואת שינוי השם של מפרץ אמריקה".

לפני כשבועיים ראשי גוגל הודיעו כי בעקבות התוכנית של ארה"ב לשנות את השם של "מפרץ מקסיקו" ל"מפרץ אמריקה", הם מתכננים לשנות את השמות גם באפליקציה הפופולרית גוגל מפות.

על פי ההודעה, ברגע שיאושר שינוי השם באופן רשמי בארה"ב, ישונה השם גם בגוגל מפות עבור תושבי ארה"ב שיראו את השם כ"מפרץ אמריקה". תושבי מקסיקו לעומת זאת, יוכלו עדיין לראות את השם המקורי "מפרץ מקסיקו". עבור שאר אזרחי העולם, תופיע גרסה שכוללת את שני השמות יחד.