מרק כתום מושלם
מרק כתום מושלםצילום: איייסטוק

בעיצומו של החורף, אין כמו מרק חם, קטיפתי ומנחם שיחמם את הלב והבטן. אבל מה אם אתם מחפשים מרק כתום, בלי בטטה?

בדיוק בשביל זה יש לנו את הפתרון המושלם – מרק כתום עשיר על בסיס דלעת, גזר ועדשים כתומות, שמעניק מנה בריאה, מחממת ועמוסת טעמים.

המצרכים:

2 כוסות קוביות דלעת

1 כוס עדשים כתומות

2 גזרים קלופים וחתוכים גס

2 בצלים לבנים

1 כף שמן זית

1 כפית מלח

אופן ההכנה:

טיגון עד להזהבה – נפרוס את הבצלים לפרוסות דקות ונזהיב אותם קלות במחבת עם שמן זית על חום בינוני.

תוספת הירקות – נוסיף את קוביות הדלעת והגזר החתוך גס, ונערבב תוך כדי טיגון קל.

עדשים ומים – לאחר מספר דקות, נוסיף את העדשים הכתומות ונמלא מים עד כיסוי מלא של כל המרכיבים.

בישול עד לריכוך – נבשל על חום בינוני, עם מכסה חצי סגור, למשך חצי שעה עד שעה, עד שכל המרכיבים רכים לחלוטין.

טוחנים ומגישים – באמצעות בלנדר מוט, נטחן את המרק עד לקבלת מרקם חלק וקטיפתי.

טיפים להגשה מושלמת:

להעצמת הטעמים, ניתן להוסיף שן שום כתושה בתחילת הבישול.

למרק קרמי במיוחד, אפשר להוסיף בסוף הבישול כף קרם קוקוס או שמן זית איכותי.

מומלץ להגיש עם קישוט של עלי כוסברה טריים או גרעיני דלעת קלויים.

חורף חם ובריא – בתיאבון!