דגל חיזבאללה במנהטן
דגל חיזבאללה במנהטןצילום: לשכת הקונסול הכללי

אירוע אנטישמי חמור במנהטן: נורה סלאש (39) נעצרה לאחר שתקפה גבר חרדי בלובי בניין משרדים כשהיא צועקת קריאות אנטישמיות. הסרטון שתיעד את התקיפה הפך לוויראלי ברשתות החברתיות.

על פי משטרת ניו יורק, סלאש, תושבת קנטקי, היכתה את הגבר החרדי בראשו, בעטה בו וקראה קריאות אנטישמיות, בהן "מוות ליהודים".

עד ראייה שתיעד את האירוע סיפר ל"ניו יורק פוסט": "שמעתי אותה צועקת 'יהודי', 'רצח עם', 'ישראל' ו'פלסטין'. היא פשוט קישרה יהודי אקראי למה שקורה במזרח התיכון - זו אנטישמיות קלאסית".

בעקבות התקיפה נעצרה סלאש והועברה לבדיקה פסיכיאטרית. היא צפויה להיות מואשמת בהטרדה חמורה ובביצוע פשע שנאה מדרגה שנייה.

המועצה ליחסים אמריקניים-אסלאמיים (CAIR) הכחישה דיווחים על קשר נוכחי עם התוקפת, אך אישרה כי עבדה בארגון בעבר. בהודעה שפרסמו גינו את "ההערות האנטישמיות" וציינו כי הם "דוחים גזענות בכל צורה שהיא".

המקרה מצטרף לגל אירועים אנטישמיים שפקד את ארה"ב מאז מתקפת הטרור של חמאס ב-7 באוקטובר. זהות הקורבן לא נחשפה.