סערה במסדרונות הכנסת עם התפרצותם של בני משפחות חללי ונרצחי השבעה באוקטובר ומלחמת 'חרבות ברזל' שזעמו על הדרישה להקמת ועדת חקירה ממלכתית וקראו להקמת ועדת חקירה לאומית שוויונית.

גליה חושן, אמה של הדר הי"ד שנרצחה בפסטיבל הנובה, אומרת לערוץ 7 כי לא תיתכן הקמתה של ועדת חקירה ממלכתית שהרכבה ייקבע על ידי שופט עליון שימנה שופטים בדימוס שבעיניה "גם ידם הייתה במעל עם כל ההחלטות המנוגדות למדינה ולחיילים. נותנים במה לארגונים תומכי טרור, חושבים על המחבלים, הנוח'בות, האוכל שלהם, המזרונים והתנאים שלהם אחרי שלאורך שנים הם כבלו את ידי צה"ל ופסקו נגד המדינה ונגד העם".

"אנחנו לא מאמינים בוועדת חקירה שמורכבת משופטים, אין לנו אמון בבית המשפט העליון", אומרת גליה וקובעת כי בראש בית המשפט העליון נמצא שופט שמינה את עצמו לכהונת הנשיא כאשר איש אינו בודק את חריגות הבנייה שביצע בביתו, שאיש אינו בוחן את השיפוט ששפט בניגוד עניינים. "אני לא מוכנה ששופט כזה יבדוק מה קרה בשבעה לאוקטובר. אני לא אאמין לו".

איבון דנגורי, אמו של גל הי"ד, מספרת על השקתו של פורום 'דין וצדק השביעי לעשירי' ובו משפחות נרצחים הדורשות הקמת ועדה לאומית ולא ממלכתית. "אין לנו אמון בבתי משפט, אין לנו אמון בשופטים שנותנים הקלות ומזרונים לנוח'בות או שמתערבים בשאלות של ביטחון ובפקודות הצבא. אין לנו אמון בהם, בוודאי לא במי שממנה את עצמו כשאות קלון על מצחו".

ולנטינה גוסק, אמה של מרגריטה הי"ד שנרצחה גם היא, מוסיפה ואומרת "אנחנו בעד ועדה לאומית שבה נקבל את העמדה שלנו ההורים השכולים מסוגים שונים, הורי נרצחים מהמסיבה, הורי חטופים, ואנחנו צריכים להיות עם יד על הדופק של הוועדה הזו כי אנחנו לא סומכים על ועדה ממלכתית שמי ימנה אותה? יצחק עמית? שופט מושחת? אנחנו לא מסכימים לזה. אנחנו חייבים לבדוק מה הם בודקים שם".

גליה חושן מוסיפה ומדגישה כי ועדת החקירה הלאומית שאותה מבקשות המשפחות שתוקם היא ועדה שוויונית בין ימין ושמאל שתקום בהסכמה ובה נציגות של המשפחות השכולות לסוגיהן, הורי חללי צה"ל, הורי נרצחים, הורי חטופים. "אנחנו האנשים שהכי רוצים לדעת מה קרה. אני עדיין לא יודעת איך הבת שלי נרצחה. אני רוצה לדעת מה קרה, מי אשם ומי לא אשם, מהבורג הקטן ביותר ועד הראש הגדול ביותר".

"לא יכול להיות שחליווה אומר שהו נושא באחריות ופורש לפנסיה תקציבית ולתאילנד. זה לא יכול להסתיים כך. אנחנו דורשים חקירה, גם של הממשלה, גם של בית המשט, גם של מערכת הביטחון, של כולם. כולם יעמדו, ייחקרו ויתנו את הדין. לא יתכן שזה לא ייגמר בבית סוהר, בהורדת דרגות, בשלילת קצבה. לא יכול להיות שאנחנו עם ילדים באדמה ואף אחד לא עושה עם זה כלום. נתנגד בתוקף לוועדה ממלכתית".

חושן דוחה את הטענות לפיהן שלילת הועדה הממלכתית נובעת משיקולים פוליטיים. היא מדגישה בדבריה כי ועדת החקירה הלאומית שעליה מדברות המשפחות המוחות היא ועדה שתבחן ותחקור את כולם.

"כל מה שאני שומעת מהיועצת המשפטית זה רק לרעת הממשלה שהיא אמורה לייעץ לה", אומרת דנגורי. "אנחנו שאיבדנו את היקר לנו מכל, זכותנו לדרוש ועדה שכל הציבור יסכים לה, לא רבע מהציבור, ועדת לאומית בלתי תלויה שתייצג את כל הקשת הפוליטית. אנחנו מאמינים שרק כך נקבל את האמת לאמיתה. זה מה שנשאר לנו. הילדים שלנו כבר לא יחזרו ואולי בוועדת חקירה כזו המחדל יתברר ולא יקרה שוב".