הכירו את המנה המפתיעה של העונה – קרפצ'יו סלמון עם תותים, שאלוט ורוטב תפוז-סויה. מדובר במנה קלילה, מרעננת ומשחקת עם השילוב הייחודי שבין המתיקות של הפירות לחמיצות והעומק של הדג והרוטב.
מצרכים:
סלמון טרי – פרוס דק
תותים טריים – פרוסים דק
שאלוט או בצל סגול – פרוס לטבעות דקות
מיץ מחצי תפוז
כף סויה
קורט מלח
קורט אורגנו מיובש
אופן ההכנה:
פורסים את הסלמון – נחתוך את נתח הסלמון לפרוסות דקות ונסדר אותן באופן אסתטי על צלחת הגשה.
שכבות של טעם – נניח בין פרוסות הדג את פרוסות התות והבצל.
רוטב מושלם – נסחט את חצי התפוז, נערבב עם רוטב הסויה ונשפוך בעדינות מעל המנה.
טאצ' אחרון – נפזר מעט מלח ואורגנו לחיזוק הטעמים.
הגשה – מומלץ להגיש מיד, בליווי לחם קלוי או קרקרים עדינים לספיגת הרוטב.
טיפ שף: ניתן להוסיף כמה טיפות שמן זית איכותי או חומץ בלסמי למרקם עוד יותר עשיר!
מנה מרעננת, מתוחכמת ומלאת צבעים – חגיגה אמיתית לחיך!