טוביה קנון, שרעייתו נפטרה ממחלת הסרטן, מספר על החשיבות של קרן יחד עבורו ועל המשמעות שלה מבחינתו עבור כל משפחה באשר היא.

תחילה הוא מתאר את הבשורה הקשה שקיבלה משפחתו. "חודשיים אחרי שנולד הילד השביעי שלנו אשתי הייתה בחופשת לידה ומה שהתחיל בקוצר נשימה קטן הפך לביקור במיון, רופא מבוהל מצילום רנטגן ותוך שלושה ימים הגענו למחלקה אונקולוגית. רופאה האונקולוגית אמרה לנו באופן כנה שהסרטן אינו בר ריפוי. לאחרי שבעה חודשים, שבועיים אחרי תחילת המלחמה, עדינה נפטרה. היא נפטרה ברביעי בערב ובשבת באותו שבוע היה תאריך בת המצווה של הבת הגדולה שלנו. היא חגגה את בת המצווה תוך כדי שבעה".

מצטרפים עכשיו ל'קרן יחד' ומחזקים את הערבות ההדדית בעם ישראל

כאן נכנסה לתמונה קרן יחד. "אחד מהדברים שגילינו הוא שהשכול לא בדיוק שואל אותנו מתי לבוא. אחד הדברים הבסיסיים שאנחנו צריכים לעשות הוא להיות מוכנים לו. לפני מספר שנים, אחד מהשכנים הסביר לנו על קרן יחד. הרגשנו שמדובר בביטוח חיים שידאג לילדים אם יקרה לנו משהו - ואם לא נצטרך - אנחנו דואגים לעולם הבא שלנו ועוזרים לאנשים אחרים.

תהילה מקרן יחד, שהיא שכנה וחברה טובה, הגיעה אלינו הביתה, ועברה איתי על כל מה שאנחנו זכאים אליו, גם מהקרן, גם מביטוח לאומי, דאגה שאנחנו מודעים לכל הזכויות שאנחנו יכולים לקבל. היא אפילו חיברה אותנו לקרן קובי מנדל, שהילדים מאוד פעילים בה מאז האירוע. לא ביקשנו להיות משפחה שכולה אבל במסגרת מה שהקב"ה נתן - הגענו מוכנים" הוא מוסיף.

לדבריו, "היציבות הזו, כשמישהו בה ומסביר לך מה מגיע לך היא ייחודית. חצי שנה אחרי שעדינה נפטרה, חבר מאוד טוב שלנו נהרג בצפון במלחמה. אחרי השבעה שאלתי את אלמנתו אם יש להם קרן 'יחד'. היא סיפרה שכבר פנו אליה והיא נמצאת בתוך התהליך.

בביטוח חיים הכסף שהשקענו לאורך השנים הולך לפח. הכסף שאנחנו שמים בקרן יחד, אף פעם לא הולך לפח, הוא תמיד ילך למישהו שצריך את זה ורק כשהוא צריך את זה", הוא מסכם.

מצטרפים עכשיו ל'קרן יחד' ומחזקים את הערבות ההדדית בעם ישראל