
יש אנשים שאומרים כי הרעיון של הגירת ערביי עזה הוא לא מוסרי.
בכללם האפיפיור, מנהיגי איראן ועוד כמה הוגי דעות מישראל שחושבים כי יותר מוסרי להשאיר אותם על הגבול עם ישראל, למרות שהם אומרים כי הם מתכוונים לחזור על הטבח שהיה בשמחת תורה פעם אחר פעם.
כשאנחנו רוצים לדעת מה מוסרי, נראה מה אומר לנו ה'. פרשת יתרו עוסקת במתן תורה. מי שמעיין בתורה יראה שבמעמד הר סיני לא ניתנו רק עשרת הדברות. גם כל פרשת משפטים שעוסקת בצדק ובמשפט נאמרה בהר סיני.
פרשה שלימה נגד העריצים שמנצלים את כוחם כנגד החלשים בחברה. בסופו של אותו מעמד גדול אומר ה' "וְשָׁלַחְתִּי אֶת הַצִּרְעָה לְפָנֶיךָ וְגֵרְשָׁה אֶת הַחִוִּי אֶת הַכְּנַעֲנִי וְאֶת הַחִתִּי מִלְּפָנֶיךָ". אני לא יודע אם היו פה צרעות, אבל היו בכל חלקי ארץ ישראל יתושי מלריה שמנעו התיישבות של נכרים בארץ ישראל 1900 שנה. אילו היו לפני מאה שנים נכרים בארץ ישראל לא היינו יכולים להתיישב בה.
בהמשך אומר לנו ה': "לֹא אֲגָרְשֶׁנּוּ מִפָּנֶיךָ בְּשָׁנָה אֶחָת פֶּן תִּהְיֶה הָאָרֶץ שְׁמָמָה וְרַבָּה עָלֶיךָ חַיַּת הַשָּׂדֶה: מְעַט מְעַט אֲגָרְשֶׁנּוּ מִפָּנֶיךָ עַד אֲשֶׁר תִּפְרֶה וְנָחַלְתָּ אֶת הָאָרֶץ".
בחודש ניסן תש"ח נטשו את הארץ למעלה מחצי מיליון ערבים. את צפת וטבריה. את חיפה ותל אביב. אין שום הסבר הגיוני לנטישה שלהם מלבד ההבטחה האלוקית.
ההבטחה הזאת ממשיכה בהצהרה של נשיא ארה"ב. ואנחנו צריכים לחזק אותה בכל כוח. צריכים לומר בפה מלא זה הדבר הכי מוסרי וטוב גם לנו וגם להם. אם הם ישארו ברצועת עזה הם יאבדו את הבנים שלהם לטרור. בתיהם יהרסו, הם יסבלו וגם אנחנו.
צדק הוא לא רק מה שנראה בהסתכלות חד מימדית. צדק אמיתי הוא לראות את התמונה כולה. לראות את ההווה ואת העתיד. לראות מה יבנה את העולם ולא מה יהרוס אותו. אני לא מבין איך האפיפיור לא מאמץ את הדברים הכי מפורשים של ה'. במקרה של מנהיגי איראן אנחנו יודעים ששנאת ישראל היא זאת שמונעת מהם לקבל את ההצעה.
אנחנו צריכים לגבש את דעתנו על פי מה שה' אמר וכתב בתורה פעמים רבות. "וְאִם לֹא תוֹרִישׁוּ אֶת ישְׁבֵי הָאָרֶץ מִפְּנֵיכֶם וְהָיָה אֲשֶׁר תּוֹתִירוּ מֵהֶם לְשִׂכִּים בְּעֵינֵיכֶם וְלִצְנִינִם בְּצִדֵּיכֶם וְצָרְרוּ אֶתְכֶם עַל הָאָרֶץ אֲשֶׁר אַתֶּם ישְׁבִים בָּהּ". הגיע הזמן להתפקח.