בעל טור כתב אתמול ביומון הסעודי "סעודי גזט" היוצא לאור באנגלית, "אנחנו הבעיה ולא אמריקה. הולדנו מפלצות."

בעל המאמר, דר' מוחמד טלאל אל-רשיד, שכל את קרוב משפחתו, הנסיך טלאל אבן עבדול-עזיז אל-רשיד ביום חמישי בערב במדבר אלג'יר. הנסיך טלאל הוא משורר נודע בסעודיה, בן 40 היה במותו, הוא נרצח ע"י קיצוניים מוסלמיים מ"ארגון סלפי להטפה ולחימה", הקשור ל"אל-קעידה".

הארגון אחראי ל-30 חטיפות של תיירים אירופיים במהלך השנה החולפת.

בעקבות הפיגוע, כתב קרוב משפחתו מאמר, ובו הוא מאשים את עמו:

"במהלך 10 שנים של כתיבה עיתונאית, (רבע מגילי,) לא כתבתי מילה על עצמי או משפחתי. הפעם אבקש לחרוג."

"קל מאד .... להגיד לאנושות שגם אנחנו סובלים מטרור. זה יותר מדי קל, ואולי פחדני אינטלקטואלית מדי."

"הולדנו מפלצות. אנחנו לבד אחראים. כתבתי כך לפני אסוני האישי ואמשיך לעשות כן כמה שצריך. אנחנו הבעייה ולא אמריקה ולא הפינגווינים של הקוטב הצפוני ולא דיירי המערות באפגניסטן. אנחנו הבעייה, ואלה שאינם יכולים לראות את זה - אשמים."

"שום דבר, אבל ממש שום דבר, אינו שווה חיי חף מפשע. ... שהאמריקאים יוסיפו את טלאל לרשימת יקיריהם שנפלו לאותו טירוף בלתי מפלה שהפיל 3,000 ביום מסויים בספטמבר."

(א"ב)