
מנכ”ל מועצת יש”ע, עומר רחמים, השתתף היום (שני) בועידת הריבונות של המועצה והתייחס להזדמנות ההיסטורית לקידום ריבונות ביהודה ושומרון, למציאות הביטחונית ולהשפעה הבינלאומית על מדינת ישראל.
רחמים, שחזר מארה”ב, סיפר על התחושות בקרב הציבור האמריקאי כלפי ישראל. “מה שקורה בארצות הברית מדהים. לא יכול להיות שראש הממשלה האמריקאי יותר ציוני מאיתנו ופתאום יש תחושה שהאמריקאים מאתגרים אותנו וזה דבר מדהים. כל אדם שפוגש אדם עם כיפה רואה משהו שקשור לישראל מיד אומר שמתפללים למעננו ורוצים שנצליח. יש לנו שותפים אמיתיים באמריקה ואנו לא יכולים להפסיד את זה".
לשאלת המנחה כיצד מתייחסים בארה”ב לכך שישראל לא מנצלת את הגיבוי הנשיאותי מספיק, השיב: "נשיא ארה”ב אומר לעשות את מה שאנו חושבים לעשות בעזה – הגיע הזמן גם לעידוד הגירה ביהודה ושומרון כמו שאנו עושים בעזה. אם נצליח פה, נצליח גם שם. זה נכון וזה צודק, ושום דבר אחר לא יביא את קץ הסכסוך".
רחמים שיבח את המאמצים שנעשו בממשלה הנוכחית, אך ציין כי יש עוד דרך ארוכה. "בתקופת הממשלה האחרונה אנו רואים שינוי אדיר. שר האוצר בצלאל סמוטריץ’ והשרה אורית סטרוק עושים שינוי יסודי בתפיסת הממשלה כלפי יהודה ושומרון. במקום להסתכל עלינו כבעיה ביטחונית, אנחנו אזרחים שווי זכויות שצריך לשרת אותם. אבל הגיע הזמן שזה יהיה דה-פקטו ושמדינת ישראל תכיר ביהודה ושומרון. אם עד היום הסתכלו עלינו כבעיה ביטחונית, אנו רואים שינוי גדול. מה זה אומר? כשבאר יעקב מאשרת בניינים חדשים, היא צריכה אישור מראש הממשלה? יש שינויים, אבל הגיע הזמן שמדינת ישראל תכיר ביהודה ושומרון, ואז גם אמריקה ומדינות אחרות יכירו בזה".
הוא הדגיש כי קידום הריבונות אינו תלוי בגורמים חיצוניים. "ארה”ב זה לא אירוע. אנו מכבדים אותם, אבל יש לנו ממשלה אחת. אנחנו צריכים ללחוץ את ממשלת ישראל. תפקידנו להגיד לשרי הקבינט – אין לכם פריבילגיה לוותר על ההזדמנות הזאת. רוצים להעביר חוק? בואו נעשה את זה".
הוא קרא לבצע תוכנית הגירה ביו"ש, בדיוק כמו זו שמתכנן טראמפ בעזה. "אני עוד לא רואה עזה בטול כרם. אני רואה שהלחץ שעשו סמוטריץ’ וסטרוק מוליד ניצנים של שינוי, אבל אלה ניצנים בלבד. צריך להפוך את מחנות הפליטים לעזה באמת. אין שום סיבה שלא נוכל להגיע לקבר יוסף תוך שתי דקות. אין הבדל בין עזה, לבנון לבין יהודה ושומרון – אם ניתן לטרור האיראני להתעצם ביו”ש, נפגוש אותו גם בערים שלנו. ככל שנאפשר זאת, נמצא עצמנו מול טרור בכל רחבי הארץ".