איימן עודה
איימן עודהצילום: מרים אלסטר, פלאש 90

מהלך ההדחה של ח"כ איימן עודה מהכנסת צובר תאוצה, אך לערוץ 7 נודע כי המפלגות החרדיות מסרבות לחתום על היוזמה להדחה. זאת חרף התבטאויותיו האחרונות של עודה, כולל השוואה בין החטופים הישראלים למחבלי חמאס.

ח"כ אביחי בוארון, המוביל את יוזמת ההדחה, אסף מעל 60 חתימות, בהן חתימות של חברי כנסת מ'יש עתיד'. עם זאת, כדי לפתוח בהליך הדחה נדרשות 70 חתימות, מתוכן לפחות 10 של חברי האופוזיציה.

עודה (חד"ש-תע"ל) פרסם לפני כחודש ברשת X ציוץ בו כתב: "שמח על שחרור החטופים והאסירים. מפה חייבים לשחרר את שני העמים מעול הכיבוש. כולנו בני חורין."

הדברים עוררו סערה ציבורית רחבה. בימין תקפו את עודה בחריפות – ח"כ אביגדור ליברמן (ישראל ביתנו) כתב: "עודה הוכיח שוב שהוא דובר חמאס בכנסת, הוא צריך לעוף לעזה ביחד איתם". השר מיקי זוהר (הליכוד) הוסיף: "מי ששמח על שחרור טרוריסטים רוצחי ילדים מקומו בכלא, לא בכנסת".

נציין כי כל חברי הכנסת של ישראל ביתנו ושל עוצמה יהודית חתמו על היוזמה, כמו גם ח"כ סיימון דוידסון (יש עתיד) ומתן כהנא ומהמחנה הממלכתי. מנגד, חברי הכנסת של יהדות התורה סירבו לחתום, למעט ח"כ משה רוט, המנוע מלחתום עקב היותו יו"ר ועדת האתיקה.

בסיעת ש"ס, רק ארבעה מתוך 11 חברי כנסת חתמו על היוזמה, בעוד היתר נמנעו. נכון לעכשיו, מספר החתימות קרוב ל-70, אך טרם הושג הרוב הדרוש להשלמת ההליך.

גורמים בימין מתחו ביקורת על סיעת יהדות התורה וחלק מחברי ש"ס ואמרו: "ברגע האמת, הציבור החרדי בוחר לתת יד לאחד מגדולי המסיתים שפוגעים במדינת ישראל".