
בני ואינר, סגן רבש"צ נתיב העשרה, שוחח עם ינון מגל וברק סרי על המחדלים ב-7 באוקטובר והגיב לתחקירים שפורסמו עד כה.
"קודם כל בתור סגן רבש"צ, לוחם כיתת כוננות, עשינו את התחקיר שלנו. מ־7 באוקטובר התחלנו לעשות תחקיר לראות מה קרה. דיברנו עם ארנון זמורה ז"ל שבא אלינו והוא נלחם איתנו בצומת יד מרדכי. התחקירים לא יפתיעו אותי בשום דבר", סיפר ואינר.
הוא הוסיף "כל התחקירים נעשים במטרה לערוף ראשים. זה ממש קשה לי כי אני לא רואה שאף תחקיר מנסה לפתור שום דבר. התחקירים צריכים להתעסק באיך אני מחזיר את המשפחה שלי היום לנתיב העשרה והולך לישון בשקט".
בהמשך שיתף על החוויות הקשות מאותה שבת שחורה: "הבוקר שלי ב-7 באוקטובר התחיל בהמון אזעקות, אחת אחרי השנייה. לצערי אנחנו פה בנתיב העשרה כל כך עייפים מהאזעקות האלה שהילדים שלי ישנו בממ"ד. ב־15 האזעקות הראשונות אני ואשתי אפילו לא קמנו מהמיטה, רק אחרי 15 דקות כשראינו שזה חריג וזה לא ה'טפטופים' הרגילים שהיו עד היום, הלכנו לילדים בממ"ד ובאותו רגע אנחנו קיבלנו פתאום הודעה בטלפון - 'מחבלים במושב'. התחלנו לשמוע יריות מטורפות ממחסום ארז, אני גר כ־50 מטר מהגבול, ואז הבנו שבאמת משהו קורה".
"לקחתי את הנשק, לקחתי את הילדים שלי ואת אשתי לבית של ההורים שלה ופשוט יצאנו החוצה. קיבלנו הוראה מהרבש"צ להישאר באזור, אמרתי 'יופי, הנה הצבא הגיע'. היינו בטוחים שיש חיילים בצבא במושב ומתפעלים את כל האירוע. למזלי, בסוף המחבלים לא הגיעו לשכונה שלי כי אם הם היו מגיעים אלינו אני ויואב (השכן) עם ה־M16 שלנו לא היינו מצליחים לעצור אותם. המחשבה שלנו לא הייתה איך אנחנו שורדים אלא איך אנחנו עוצרים איכשהו שהם (המחבלים) לא יגיעו לשכונה שלנו, למשפחה שלנו, איך אנחנו מושכים אש לכיוון שלנו כדי שיהיה מינימום נזק. זו הייתה המחשבה שלנו כל היום", הוסיף.
הוא אמר בכאב, "אם הם היו חודרים כנראה שלא היית מראיין אותי או שהייתי בין החטופים או שאני והמשפחה שלי והילדים שלי היינו חללים, אין מצב שאני כלוחם כיתת כוננות עם כל הכיתת כוננות שלנו היינו מצליחים לעצור איזשהו גל של מחבלים ולצערי הצבא עדיין בונה עלינו".
לשאלה מה הסיבות שהביאו לאסון השבעה באוקטובר השיב "אני חושב שזה הפילוג בינינו, מה שקרה, כל המחאות האלה שפתאום כל האנשים שאומרים - 'אני לא הולך לצבא'. כאילו הצבא הפך להיות פרטי וכל אחד משך את הצבא לכיוון שלו. לדעתי החולשה שלנו שנראתה כל כך הרבה בחדשות, זה מה שפשוט נתן להם (המחבלים) את האומץ לצאת נגדנו. לדעתי האשמים העיקריים זה גם אני, אני אחד האשמים העיקריים. אני נתתי לילדים שלי לחיות תחת פצמ"רים וכולם קראו לזה בחדשות 'טפטופים בעוטף עזה'".