
אל"מ (מיל') חזי נחמה, מפורום המפקדים והלוחמים במילואים, מעריך שישראל תחזור בקרוב להילחם בצורה עצימה ברצועת עזה.
"התפילות והרצונות שלי להמשך שלב א', ואם יהיה אפשר שלב ב' - אני מעריך שנוכל להאריך את שלב א' בצורה כזו או אחרת, אבל נראה לי שמהר מאוד נחזור להילחם, ואני מקווה מאוד שהמלחמה תיראה שונה לגמרי מאיך שנראתה בשנה וחצי האחרונות", אמר נחמה בראיון ל-103FM.
"איך הלחימה תהיה שונה? ארבע אוגדות שפועלות במקביל, ריכוז כלל האוכלוסייה ברצועת עזה למקום אחד, מצור אמיתי על החמאס בכל מקום שהוא נמצא, כולל הסיוע ההומניטרי. אם נפעל בשיטות האלה נוכל להגיע להכרעה. יש לנו גיבוי של ארה"ב והמצב שונה לגמרי ממה שהיה בשנה וחצי האחרונות", טען והוסיף "אם צה"ל יפעל עם ארבע או חמש אוגדות. נרכז את כל האוכלוסייה באזור המואסי לצורך העניין. ואז אתה יוצא לכיבוש שטח. לא נימנע מכיבוש שטח כי זו הדרך היחידה להשיג ניצחון והכרעה על האויב. היעד הוא הכרעת חמאס והשבת החטופים".
נחמה מציין כי "במידה מסוימת החמאס ארגון רציונלי, הוא חכם ויודע בדיוק מה הוא רוצה. הדבר האחרון שהוא רוצה זה להפסיד את השטח שלו בעזה ולהיות מושמד מעל פני האדמה. בשנה וחצי האחרונות הוא למד שהוא יכול לאתגר אותנו ועדיין להחזיק בחטופים ולא להיות מוכרע. ביום האחרון של הפסקת האש הוא שלט דה פקטו ברוב השטח וגם ברוב האוכלוסייה העזתית, וזה דבר בלתי מתקבל על הדעת. לכן אני בהחלט רואה מצב, כמו במלחמות קודמות בעבר, שכמו שראינו את אש"ף עולה על אוניות ונוסע לתוניסיה, כך גם הפעם. מדובר ברצועה הרבה יותר קטנה מהשטח שבו נלחמנו בלבנון - 360 קמ"ר, זה הכול".
בתגובה לחשש כי החטופים ייהרגו מהלחץ הצבאי שתפעיל ישראל אמר נחמה: "לחמאס יש את הנכס הכי יקר בידיים, הוא יוציא אותו להורג? נהרגו בשבי חטופים, אבל אני לא מצליח להבין את כיוון החשיבה, מה האלטרנטיבה שיש לנו? לצאת מחר מפילדלפי ולגלות שיש לנו חטופים באיראן? יש כאן המון הישגים טקטיים, אין הישגים אסטרטגיים.
אם רמטכ"ל ושר ביטחון אומרים השכם וערב שהם לא מוכנים לכבוש שטח, אז כל קצין מתחיל בצבא יודע שאתה לא יכול לנצח אויב אם אתה לא כובש שטח. לא כבשו, דגלו בשיטת הפשיטות. נכנסנו לחאן יונס ויצאנו, נכנסנו לג'בלייה בפעם החמישית ויש עשרות הרוגים. איך זה יכול להיות? אתה נכנס לשטח פעם אחת, מטהר אותו ואתה לא מאפשר לאויב לחזור אליו, ואנחנו דילגנו בין מקומות".