שחקני הפועל חוגגים ניצחון ראשון בדרבי העונה
שחקני הפועל חוגגים ניצחון ראשון בדרבי העונהצילום: עודד קרני, מנהלת הליגה

אדום עולה. כמעט שלושה שבועות עברו מאז נפגשו הפועל ומכבי ת"א למשחק דרבי רותח ומסקרן ביניהן, בסופו ניצחו הצהובים מת"א בדרך לזכיה בגביע המדינה בכדורסל.

הערב (ראשון) נפגשו שתי היריבות המושבעות מת"א למשחק דרבי שלישי ביניהן העונה וסוף כל סוף האדומים הם אלו שיצאו כשידם על העליונה, כשעשו זאת עם ניצחון דרמטי וקשה בתוצאה 70:76.

למעשה, האדומים הובילו כמעט לכל אורך המשחק כאשר בשיא הפער כבר עמד על 17 נקודות, אך הפועל כמו הפועל שוב שמטה את ההובלה וריצת 20:6 של מכבי הפכה את התוצאה בפתיחת הרבע הרביעי והמכריע.

מכבי שעלתה לשחק הערב עם ארבעה זרים בלבד, פתחה כבר פער אך למזלה של הפועל, היה לה את ים מדר שלקח את המשחק עליו ועם עזרה ממרכוס פוסטר ומוטלי שהיה מצויין כהרגלו, זה נגמר עם מהפך - 70:76 לזכות האדומים שגורמים לצמרת טבלת ליגת העל בכדורסל להיות צמודה ומותחת מאי פעם.

הפועל מנצחת את משחק הדרבי התל אביבי לראשונה העונה כאשר הפסידה כבר פעמיים ליריבה המרה, אך שומרת על הסטטיסטיקה לפיה - כל תשעת המשחקים האחרונים בין הקבוצות בעונה הסדירה הסתיימו בניצחון הקבוצה הביתית. כך היה גם הערב כאשר הפועל אירחה את מכבי בהיכל מנורה מבטחים אליו עברה לא מזמן. המעבר הושלם בהצלחה.

אדומה נוספת מהצמרת שניצחה היא הפועל ירושלים שדווקא הצליחה בשחזור חצי גמר גביע המדינה בכדורסל מלפני פחות מחודש, כאשר גברה על הרצליה בדרך להתבססות במקום השלישי בטבלה.