הסרט "אין ארץ אחרת", שהופק על ידי יוצרי קולנוע ישראלים ופלסטינים, זכה הלילה (שני) בפרס האוסקר בקטגוריית הסרט התיעודי הטוב ביותר.
את הסרט יצרו באסיל אדרא וחמדאן בלאל הפלסטינים ויובל אברהם ורחל שור הישראלים.
בנאום שנשא לאחר שקיבל את הפרס, מתח אדרא ביקורת על ישראל ואמר: "לפני חודשיים הפכתי לאבא וכולי תקווה שבתי לא תצטרך לחיות את אותם חיים שאני חי עכשיו. אנחנו קוראים לעולם לנקוט בפעולות רציניות כדי לעצור את העוול ולעצור את הטיהור האתני של העם הפלסטיני".
היוצר הישראלי של הסרט, יובל אברהם, אמר בדבריו: "יצרנו את הסרט הזה, פלסטינים וישראלים, כי ביחד, הקולות שלנו חזקים יותר. אנו רואים אחד את השני, את החורבן של עזה ותושביה שחייב להסתיים, את החטופים הישראלים שנחטפו באכזריות בפשע של 7 באוקטובר, שיש לשחררם".
הסרט, שעורר סערה בישראל, מתמקד בפלישה של ערביי הכפר יטא לתוך שטח אש 918 בדרום הר חברון, המכונה "מסאפר יטא", ששימש את צה"ל וכוחות הביטחון כשטח אימונים במשך עשרות שנים.
האימונים של צה''ל בשטח נפגעו קשות בשל הפלישה המסיבית לאיזור, ובג"ץ קבע כי הפלישה בלתי חוקית וכי צה"ל רשאי לפנות את הפולשים ולשוב להתאמן בשטח.
הסרט מציג את ישראל כמתעמרת ופוגעת באופן שיטתי בכפריים החיים על אדמתם ההיסטורית לאורך דורות רבים. לטענת יוצריו, "חיילי צה"ל ו'מתנחלים' ניצלו את המלחמה כדי להוביל מסעות הרג, ירי ואיומים".

מנגד, כפי שהוכח בעבר, מדינת ישראל הכריזה על האזור כשטח אש בראשית שנות ה-80 לאחר שנבדק כי הוא ריק ממגורי קבע, וזאת בהתאם לצרכים ביטחוניים של צה"ל. במשך השנים ערבים מהכפר יטא הסמוך הקימו מבנים ללא היתר ומשקיבלו צווי הריסה עתרו לבתי המשפט הישראליים לבקשת סעד.
ההליכים המשפטיים בבג"ץ נמשכו כשני עשורים, במהלכם הוקפאו כלל הליכי האכיפה, אך מנגד, עבודות הבניה בשטח נמשכו חרף צווי ההקפאה ובחוסר ניקיון כפיים מוחלט.
במהלך המשפט הוכיחה המדינה באמצעות תצלומי אוויר מעל לכל ספק כי לא הייתה התיישבות קבע בשטח טרם ההכרזה על שטח האש. פסק הדין היה חד משמעי וקבע כי על הפלישה, שבשלב זה כבר מנתה מאות מבנים, להתפנות.
הסרט, המגולל את סיפורה של משפחה מהמקום, מציג תמונה חד מימדית של נישול וכיבוש, ומצייר את חיילי צה"ל וישראלים תושבי האזור כפושעים. יוצרי הסרט מתעלמים לחלוטין מעובדות אלו ומהיבטים נוספים הפוגעים בתדמית של גיבורי העלילה, בין היתר העובדה כי מקור פרנסתם וגאוותם כפי שהוצג, הוא תחנת דלק בלתי חוקית שאינה עומדת באף תקן סביבתי, כמו גם ממעורבות בלתי חוקית של גורמים זרים ובראשם האיחוד האירופי, במימון ובהכוונת הבניה בשטח תוך הפרה של הסכמי אוסלו ושל החוק הישראלי.
מאיר דויטש, מנכ"ל תנועת רגבים: "מדובר בסרט תעמולה המשרת את הנרטיב הפלסטיני השקרי, ושואף לערער את הלגיטימיות של מדינת ישראל בזירה הבינלאומית במטרה לגרום לחרמות וסנקציות על לוחמי צה"ל. הסרט משמש פרו-פלסטיניים המבקשים לקדם צעדים מדיניים ומשפטיים נגד ישראל ולצורך כך מציג את שלטון החוק בישראל כלא-לגיטימי ופוגע ביכולתה של ישראל לשמור על הסדר ואכיפת החוק ביהודה ושומרון.
אסור למדינת ישראל להפקיר את זירת ההסברה והיא חייבת להציג לעולם את האמת ההיסטורית. בד בבד, עליה לעצור את כניסתם לישראל של גורמים זרים אנרכיסטים הפועלים במרחבי יהודה ושומרון וגורמים לתסיסה בשטח. כי באמת, אין ארץ אחרת", הוסיף.
ראש המועצה האזורית אלירם אזולאי הגיב: "אנחנו שחיים בשטח יודעים את האמת: אותה תעמולה ושקרים, כמו תעמולת חמאס שמנסה להציג את הערבים כמסכנים ונכבשים בשעה שכל המטרה היא לייצר דה פקטו את המדינה הפלסטינית דרך טבעות חנק סביב ההתיישבות, כאשר האנרכיסטים שסביבם מתסיסים כדי לקבל תמונות טובות להסברה הפלסטינית.
אני קורא לשר הביטחון לקיים את פסק בג"ץ ולצאת במבצע פינוי מיידי את כל הבניה הבלתי חוקית. אין זמן טוב מזה. זירת ההסברה חייבת חיזוק ממשלתי כדי להראות את האמת הפשוטה שהם רוצים להעיף את כל היהודים מהר-חברון כמו מכל מקום בישראל".
שר התרבות והספורט מיקי זוהר אמר כי "הזכייה של הסרט 'אין ארץ אחרת' באוסקר היא רגע עצוב לעולם הקולנוע – במקום להציג את מורכבות המציאות שלנו, בחרו יוצרי הסרט להדהד נרטיבים שמעוותים את דמותה של ישראל בעולם. חופש הביטוי הוא ערך חשוב, אך להפוך את ההשמצה של ישראל לכלי לקידום בינלאומי זו לא יצירה – זו חבלה במדינת ישראל.
זו בדיוק הסיבה שהעברנו את הרפורמה בקולנוע – כדי לוודא שהמשאבים הציבוריים יופנו ליצירות שמדברות לקהל הישראלי, ולא לתעשייה שעושה קריירה מהכפשת המדינה בפסטיבלים זרים", הוסיף זוהר.